Akın'dan 17 Ağustos'ta önemli uyarılar

Akın'dan 17 Ağustos'ta önemli uyarılar
Güncelleme:

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 18. yıldönümü olması sebebiyle yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamasında depremin bir Türkiye gerçeği olduğuna değinen Akın, bu konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na soru önergesi verdiğini fakat bakanlığın cevap vermediğini söyledi. Akın’ın açıklaması şu şekilde;

Asrın felaketi olan ve ülkemizi derinden etkileyen Marmara Depremi’nde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Bir gün bile unutmadığımız Türkiye’nin acılı deprem hatırları toplumsal olarak zihinlerimizde canlı duruyor.

Bugün depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anarken, ülkemizin ve de milletimizin bir daha böyle bir felaketle karşılaşmaması için hangi tedbirlerin alınması gerektiğini konuşmamız lazım. Gelişmiş ülkelerde de benzer şiddette depremler meydana geliyor fakat alınan tedbirler sayesinde büyük kayıplar yaşanmıyor. Jeolojik olarak genç oluşumlu toprak yapısına sahip ve önemli bir deprem ülkesi olan ülkemizde de bu tedbirler alınmak zorundadır.

Deprem değil tedbirsizlik öldürür sözünü hatırlatarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bu konuyla ilgili soru sordum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı henüz cevap vermedi, umarım Bakan Bey önergeyi dikkate almış ve gerekli çalışmaları yapıyordur aksi halde uzmanların da uyardığı gibi artçı depremler yeni bir felaketin habercisi olabilir.