Akşener: ''Yıldırım'ı TBMM Başkanlığı'na aday gösterin oy verelim''

Akşener: ''Yıldırım'ı TBMM Başkanlığı'na aday gösterin oy verelim''
Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte kameraların karşısına geçen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Binali Yıldırım beyfendiyi yeniden TBMM Başkanı adayı olarak gösterin oy vereceğiz" dedi.

İYİ Parti lideri Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası açıklama yaptı. Akşener, YSK'nın üzerinde baskı oluşturulduğunu belirterek AK Parti'ye "Binali Yıldırım'ı yeniden TBMM Başkan adayı olarak gösterin İYİ Parti olarak oy verelim" çağrısında bulundu.

İŞTE MERAL AKŞENER'İN AÇIKLAMALARI:

Beceremiyorsanız ekonomi konusunda yol göstermeye hazırız. Erdoğan’a sesleniyorum Kılıçdaroğlu ve ben hazırız. Seçim güvenliğini sağlayamadınız bostan korkuluğu musunuz? Türkiye’de böyle bir dönem Evren döneminde bile görülmedi.

Millet iradesine saygıdan bahsedenler, milletin iradesini gasp etme derdindeler. Bu nasıl bir hukuk katliamıdır. Bu sürece gelene kadar Sayın Erdoğan’ın kulağına kim ve kimler neyi fısıldamıştır? Sayın Erdoğan “sandık görevlisi olduğu askerler var” diyor. Kocaeli’nde köylerde sandık başkanı olan imamlar var. Bunlar siz görevlendirdiniz.

Sayın Erdoğan’ın partisinin başlangıcında yer almış biriydim. Açık ve net söylemek istiyorum ki Sayın Erdoğan Fethullah Gülen grubuna uzaktı. Ancak ne olduysa bugün terör örgütü dediğimiz o yapı ile masaya oturdu. Erdoğan’ı o masaya oturan irade nedir? FETÖ’nün siyasi ayağına neden dokunmadın? Eğer Sayın Erdoğan beceriksiz yöneticilerini mutlu etmek ve ergen sinirini milletimizin üzerinden çıkarmak istiyorsa bu yanlıştır. Eğer fatura keseceksen önce pazarda soğanı 10 lira yapan damadına kesmelisin. Erdoğan ille de fatura kesecekse millete “adiler” diyen tarım bakanına kesmelidir. Sayın Bahçeli’nin “büyük şehirleri seçelim, onlarda ilçeleri seçsin” önerisi Türkiye’yi eyaletlere ayırma anlamına gelmektedir. Bu millet öyle bir millettir ki “Muhtar bile olamaz” diyenlere karşı Sayın Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapmıştır. Ama bugün o millete ve onun iradesine böyle bir saygısızlık yapılmasının cevabını çok net olarak sandıkta verecektir. Milletimiz son derece olgun bir şekilde milli irade gaspına kalkışanların sandıkta cevabını verecektir. Kulak çekin demiştim. İddia ediyorum o sandıklarda Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı için tekrar aday olduğunda kulağı kopar. Morartılır o kulak.

Binali Yıldırım'a sesleniyorum; Sayın Binali Yıldırım bu ülkede bakanlık yaptı, Başbakanlık yaptı. Tarih sizi böyle yazmasın. Bu partinizin içinizdeki beceriksiz tavrın önüne geçin. Biz sizi mutedil bir devlet adamı olarak biliriz.

Açık teklifimizdir. Sayın Şentop'u istifa ettirin görevden alın ve Binali Yıldırım'ı TBMM Başkanı olarak aday gösterin kendisine İYİ Parti olarak oy vereceğiz.

Kılıçdaroğlu'ndan YSK'ya 7 maddelik çağrıKılıçdaroğlu'ndan YSK'ya 7 maddelik çağrı

 

Seçiniz...