Ankara, İstanbul ve İzmir'deki son seçim anketi açıklandı

Güncelleme:

Yerel seçimlere artık sadece 18 gün kala BUPAR Araştırma Kurucusu Erdal Akaltun, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki son seçim anketlerinin sonuçlarını canlı yayında açıkladı.

BUPAR Araştırma Kurucusu Erdal Akaltun, TELE1 ekranlarında yayınlanan ‘Anında Manşet’ programında Tuncay Mollaveisoğlu’nun konuğu oldu. Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdal Akaltun 3 büyükşehir için şunları söyledi:

“3 büyükşehirdeki belediye başkanlıklarının değişmeyeceğini söyleyebiliriz. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ve Ankara’da Mansur Yavaş tekrar görev yapacaklar gibi duruyor. İzmir’de yeni bir adayla seçime girilecek. Orada oylar 1-2 puan düşebilir ancak Cemil Tugay rahat bir şekilde kazanacaktır.”

BALIKESİR VE BURSA DEĞERLENDİRMESİ

Balıkesir ve Bursa’da CHP’nin kazanma ihtimalini değerlendiren Akaltun “Diğer iller için birkaç değişiklik olasılığı var. Bursa ve Balıkesir en önemli iki il CHP’nin alabileceği. Bir öncekinde az farklarla kaybetmişlerdi. Bursa’da Mustafa Bozbey Balıkesir’de Ahmet Akın aday gösterildi. Ahmet Akın bir önceki seçimlerde fedakarlık yapıp adaylıktan çekilmişti. Bu defa fedakarlığının karşılığını alacak gibi duruyor” diye konuştu.

“SELÇUK ÖZDAĞ MANİSA’DA DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK”

CHP’nin kaybetme riski olduğu iller için “Antalya ve Hatay için CHP’nin kaybetme olasılığı var” diyen Akaltun Manisa için ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Selçuk Özdağ’ın aday olması da Manisa’daki dengeleri değiştirecek gibi duruyor.”