ANKARA'DA ŞOK GELİŞME: 2 BAKAN İSTİFA ETTİ !

ANKARA'DA ŞOK GELİŞME: 2 BAKAN İSTİFA ETTİ !

Seçim hükümetinde yer alan HDP'li 2 Bakan istifa etti.

Seçim hükümetinde yer alan HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ve İzmir Milletvekili Müslüm Doğan istifa etti.

Seçim kabinesine AB Bakanı olarak giren Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı olan Müslüm Doğan, istifa kararlarının gerekçesini saat 16:30'da basın toplantısı ile açıklayacaklar.

Bugün Ankara'da Bakanlar Kurulu toplantısı yapılıyor. Toplantı 14:45'te başladı. Toplantının devam ettiği saatlerde iki HDP'li bakanın istifa kararı alması gündeme bomba gibi düştü.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklama şöyle;  "Bakanlar Kurulu Toplantısı sırasında Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan Bakanlar Kurulu üyeliğinden istifalarını Başbakan Davutoğlu'na sunmuşlardır. Başbakan  Davutoğlu, istifaları kabul etmiştir.  Başbakan Davutoğlu, anayasal zorunluluk gereği oluşturulan seçim hükümetinde yer almaları sebebiyle teşekkür etmiş ve hükümete katılmak kadar ayrılmanın da kendi kararları olduğunu ifade etmiştir. İlgili bakanlıklar için en kısa sürede yeni görevlendirmeler yapılacaktır."  ifadeleri kullanıldı.

hdp-li-bakanlar-istifa-etti_x_7714862_26.jpg

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA

HDP'den konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Seçim hükümetinde yer alan ve bugün görevlerinden istifa eden Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Ali Haydar Konca ve İzmirMilletvekilimiz Sayın Müslüm Doğan saat 16:30'da Genel Merkezimizde bir basın toplantısı düzenleyeceklerdir" denildi.

DAVUTOĞLU TEKLİF GÖTÜRMÜŞTÜ

Başbakan Davutoğlu, geçici seçim hükümeti için HDP'den Levent Tüzel, Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca'ya bakanlık teklifinde bulunmuştu. Levent Tüzel, teklifi reddetmiş, Doğan ve Konca ise kabul etmişti.

Başbakan CHP’den Deniz Baykal, Erdoğan Toprak, Gülsün Bilgehan, İlhan Kesici, Tekin Bingöl, MHP’den Tuğrul Türkeş, Kenan Tanrıkulu ve Meral Akşener'e de bakanlık teklifinde bulunmuştu.Türkeş teklife 'evet' derken CHP ve MHP'den diğer isimler 'hayır' demişti.

2070635.jpg

ALİ HAYDAR KONCA KİMDİR ?

HDP Kocaeli Milletvekili Konca, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Meslek hayatına İçişleri Bakanlığı'nda maiyet memuru olarak başladı. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevinde bulunduktan sonra, 12 Eylül askeri darbesi ile görevden alındı. 12 Eylül rejiminin sona ermesiyle birlikte Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğüne atanan Konca, bu görevinden istifa ederek, serbest avukatlık yapmaya başladı. Konca, 1989 seçimlerinde SHP'den belediye meclis üyesi seçildi.

ali-haydar-konca.jpg

MÜSLÜM DOĞAN KİMDİR ?

Doğan, aktif siyasete katılmadan önce Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı'nı yürütüyordu. Doğan'ın en çok dikkat çeken söylemi, Diyanet İşleri Başkanlığı'na karşı olan tavrı. Müslüm Doğan, Diyanet İŞleri Başkanlığı'nın kaldırılmasını savunuyordu.

muslum-dogan2.jpg

 

Etiketler HDP Bakan istfia