Arınç'tan AK Parti'nin oyu için ilginç tahmin !

Arınç'tan AK Parti'nin oyu için ilginç tahmin !

Bülent Arınç: "AK Parti’nin oyları yükseldi ama yetmiyor"

Eski Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti’nin oyunun 2-3 puan yükseldiğini ancak bunun tek başına iktidar olmaya yetmediğini söyledi. Arınç, 1 Kasım’da aday olmayacağını söyledi.

Bursa’da, bir televizyon programına konuk olan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, aday olması ve ülke gündemiyle ilgili açıklama yaptı. 7 Haziran’da aktif siyasi hayatını noktalayacağını açıkladığını belirten Arınç, şunları söyledi:

‘2019’da düşünürüm’
 
“Bir yerde nokta koymasını bilmeli. Zirvede terk etmek lazım. Arkasından ‘yeter artık’ diye bağırılmamalı. Ben bunu 1-2 yıl öncesinden söyledim. Aday olmayan diğer arkadaşlarım da benimle aynı düşüncede. 3 dönem kuralının kalkacak olması bizim için önemli değil. Yaptıklarını kafi gördüler. Bursa’da iyi işler yaptım. Bu kararımı henüz yüz yüze Başbakan Ahmet Davutoğlu’na söylemedim. Kendisiyle konuşacağım. Beni kıracağını zannetmiyorum. 2019’da yeniden bize görev düşerse, çağırırlarsa düşünürüm. Ama o tarihe kadar kimse bizi ellemesin.” Arınç, aday listeleriyle ilgili ise, 7 Haziran’da seçilen isimlerin büyük ölçüde yerlerini muhafaza etmeleri gerektiğine inandığını söyledi. Seçilenleri rencide etmeden liste yapılacağını kaydeden Arınç, AK Parti’nin oyunun 2-3 puan yükseldiğini ancak bunun tek başına iktidar olmaya yetmediğini de söyledi. Arınç, seçime kadar bu oranın artacağını düşündüğünü ifade etti.