Avcılar’da Anneler Günü Özel Etkinliklerle Kutlandı

Avcılar’da Anneler Günü Özel Etkinliklerle Kutlandı

Avcılar’da 10 Mayıs Anneler Günü’nde başta anneler olmak üzere bütün kadınlar özel ve güzel bir gün yaşadı.

Anneler Günü’nde “Avcılar Belediyesi Çocuk Evi” ve “Avcılar Kadın El Emeği Pazarı”nın açılışı yapılırken, Avcılar Belediyesi Binbir Çiçek Kadın Korosu bütün anneler için türküler söyledi.

 “Avcılar Belediyesi Çocuk Evi” Açıldı

Avcılar Belediyesi tarafından 3-5 yaş çocuklar için İstanbul’da CHP’li Belediyeler içinde 34’üncüsü olan “Avcılar Belediyesi Çocuk Evi”nin açılışı yapıldı. Reşit Paşa Caddesi No:138 adresinde hizmete sunulan çocuk evinde, çocuklar hem güvenli bir ortamda eğitim alacaklar, hem de yaşıtlarıyla eğlenme ve sosyalleşme imkânı yakalayacaklar.

Avcılar Belediyesi Çocuk Evi açılışında konuşan Başkan Dr. Handan Toprak Benli; “Belediyemiz çalışan personelin 3-5 yaş çocuklarının eğitimlerine katkı sağlamak, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmak amacıyla, hizmete sunduğumuz çocuk evimiz çocuklarımızın bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerinin de temelinin atıldığı, önemli bir eğitim müessesi olacaktır. Belediye personeline hizmet vermek amacıyla kurulan çocuk evimizden sonra Çocuk Kulüplerinin artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

 “Avcılar Kadın El Emeği Pazarı”

Avcılar Belediyesi 10 Mart Anneler Günü’nde, Ambarlı Mahallesi Ihlamur Yolu Mevkii’nde (sahil) “Avcılar Kadın El Emeği Pazarı” ile tüm kadınları buluşturdu.

Anneler Günü’nde Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli tarafından açılışı gerçekleştirilen “Avcılar Kadın El Emeği Pazarı”nda, evlerinde beceri, birikim ve göz nuru ile ürettikleri ürünleri satışa sunan kadınlar, bu sayede aile bütçesine katkı sağlayacaklar. Açılışın ardından stantları tek tek gezen Başkan Dr. Toprak Benli, kadınlara karanfil hediye ederek günlerini kutladı.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar’da cinsiyet eşitliği temelinde kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımı ile özgürleşmesini sağlamaya yönelik projelerin devam ettiğini belirterek; “Avcılar Kadın El Emeği Pazarı’nda kadınlarımız ürettikleri el emeği, göz nuru ürünleri değerlendirerek kazanç sağlayabilecekler. Böylece aile bütçesine katkı sağlayıp, ekonomik özgürlüklerini kazanma imkanı bulacakları bu pazarı ‘Anneler Günü’nde kadınlarımıza hediye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“Avcılar Kadın El Emeği Pazarı”nda ürünlerini sergileyen ev hanımları Avcılar Belediye’sinin ücretsiz olarak sunduğu bu hizmetten memnun olduklarını belirterek, evde yaptığımız ürünleri burada değerlendirerek, bizlere aile bütçemize katkı sağlama imkanı sunan Avcılar Belediye Başkanımız Dr. Handan Toprak’a teşekkür ediyoruz dediler. Ev hanımları ayrıca açılışın Anneler Günü’nde yapılmış olmasının kendileri için farklı bir anlam taşındığını belirttiler.

“Binbir Çiçek Kadın Korosu”ndan Anneler Günü Konseri

Avcılar Belediyesi Konservatuarı, Kadın Türkü Söyler projesi kapsamında oluşturulan Binbir Çiçek Kadın Korosu, 10 Mayıs Anneler Günü’nde Avcılar Belediye Konservatuarının usta eğiticisi değerli sanatçı Arif Sağ’ın solistliğinde Ambarlı Mahallesi Atapark İçi Leyla Parkı’nda bir konser vererek birbirinden güzel türküleri bütün anneler için seslendirdiler.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli konser öncesi yaptığı konuşmada; “Çanakkale’nin Kurtuluşunun 100. Yılında Çanakkale’ye giden, şehitlikte türküler söyleyen ve orada şehitlerle birlikte tüm yatanlara, tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Onlar artık bizim evlatlarımız’ diyen Binbir Çiçek Kadın Koromuz şimdi de, Anneler Günü’nde bütün annelerimiz için türküler söyleyecekler” dedi.