BAHÇELİ: ÇÜRÜMÜŞ BAZI CHP'Lİ VEKİLLER...

BAHÇELİ: ÇÜRÜMÜŞ BAZI CHP'Lİ VEKİLLER...

Kalp ameliayatı sonrası ilk grup toplantısında oturarak konuşan Devlet Bahçeli bu hafta ayaktaydı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarının satır başları:

AKP'nin kötürüm politikaları başımıza onlarca dert açmaktadır. Milletimiz gelişmelerden memnun değildir. Endişelerimiz bir hayli fazladır. Suriye kaynaklı kaos sürekli gelişmektedir. Milli güvneliğimiz tehlikeyle karşı karşıyadır. İçinde bulunduğumuz şartlar çok ağır, hükümet ise pasif ve ağırdır.

Suriye'deki vahşet tablosu Davutoğlu'nun sözlerinden sonra 3.5 yıl sürmüştür. Davutoğlu atmış ama tutmamıştır.

Komşu coğrafyalardaki parçalanmayı analayamayan bir iktidara ülke yönetiminin teslim edilmesi fecaattir. Davutoğlu bir numaralı faildir. Davutoğlu Erdoğan öyle sözler ifade etmişlerdir ki yüzleri varsa bugün epey kızaracaktır. Ortadoğu'nun öncüsü olacaktık. İnsanlığın sesi olacaktı.

"SAHTE KABADAYI FİLMİNİ HATIRLATMAK İSTERİM"

Davutoğlu Dışişleri Bakanı'yken her zeminde her şeyi söyledi. Mahçubiyet yaşayacağını hiç hesaba katmadı. Davutoğlu, Metin Akpınar ve rahmetli Kemal Sunal'ın oynadığı Propaganda filmini hatırlatmıştı.  Madem Kemal Sunal ve Metin Akpınar filminden konu açılmıştır, Sahte Kabadayı ve Köyden İndim Şehre filmlerini hatırlatmak isterim.

Tabuları yıkıyoruz, ezberleri bozuyoruz diyerek geçmişimizi karalayanlara boyun bükemeyiz. Tamam diyemeyiz. Biz destansı bir maziden süzülüp gelen büyük Türk milletiyiz. Biz gecenin en zifiri anında Samsun'a çıkmasını bilen Türk milliyetçilerinin mirasçılarıyız. Bölünmez ve ayrılmaz bir çelikten irade olan Türkiye Cumhuriyeti'yiz.

Davuoğlu 2012 yılında mülteci yükü 100 bini bulursa bunlar Suriye'de koruma altına alınabilir demişti. Mülteci sayısı 3 milyona yaklaşmıştır. 10 şehrimizde 26 kampta 280 bin mülteci barınmaktadır. Mülteci sayısının 100 bine ulaşmasını kırmızı alarm olarak gören Davutoğlu'nun 3 milyon mülteci karşısında yapacağı bir şey kalmamıştır. Halep ve çevresi Esad ve Rusya tarafından bombalanıyor. Çatışmanın durdurulması kararlaştırılmışken Rusya'nın hala bombardıman yapması tam bir barbarıktır.

"YA DÖVİZ YA OTOBÜS ANLAYIŞI..."

Erdoğan ey BM sen ne işe yarıyorsun, senin görevin ne, 10 milyar dolar para harcamış olan Türkiye'ye destek verdin mi diyen Erdoğan göz boyamaya çalışıyor. Bir yönüyle Erdoğan haklıdır. Batı mültecilerden korunmak için Türkiye'ye ahlaksız teklifler yapmaktadır. Erdoğan ve AKP ne kadar haklı olsa da ikircikli ve çelişkilidir. Erdoğan'ın otobüsler uçaklar boşuna durmuyor kapıyı açar hayırlı yolculuklar deriz sözleri ortadadır. Ya döviz ya da otobüs denilmektedir.

Mültecilere kapılar açılmalıdır ancak bu külfet eşit derecede bölüşülmelidir. Bir tarafta kutuplarda ve çöllerde yaşayan canlıların hayatlarıyla ilgilenip bir tarafta insanların ölümüne sessiz kalmak ayıplı bir durumdur.

AB ve BM elini taşın altına koymaktan çekindikçe yanan ateş insanlığın bacasını tutuşturacaktır.

Bayırbucak'taki katliam durmazsa, Türkiye kendini güvende hissedemeyecektir. Halep Osmanlı'dan ayrıldığından beri üzerine hiç güneş doğmamış karanlıktan başka da çaresi kalmamıştır.

TÜRKİYE VE SUUDİ ARABİSTAN İTTİFAKI

Türkiye'nin Suudir Arabistan ile birlikte Ortadoğu'da askeri faliyetlere hazırlanması haftanın en çok konuşulduğu konu olmuştur. Dışişleri Bakanı Suriye'ye kara operasyonu ihtimalini ifade etmiştir. Suudi Arabistan'ın başını çektiği ülkelerle Türkiye kara operasyonuna hazırlanmaktadır. TBMM'nin haberi yok. AK İncirlik'i savaş uçaklarına açıp hangi amaca hizmet etmektedir. Meclis'in iznini olmadan Türkiye'ye savaşa sokmak nasıl bir şuursuzluk değildir. Türkiye muz cumhuriyeti midir?

TEZKEREYE GEREK YOK

Doğru sınırlarımızda tehlike var. Ama hükümetin elinde 2 Ekim 2015 tarihinde 1 yıllığına verilmiş sınır ötesi yetkisi vardır. TSK'ya gerektiğinde sınır otesi hareket bizim de desteğimizle verilmiştir. Bir kara operasyonu planlanıyorsa görmediğimiz hangi tehlike AKP'yi pozisyon almaya itmektedir.

Hükümet TBMM'ye acil bilgi vermelidir. Sinsi faliyetlerin pahalıya mal olacağı asla hatırdan çıkarılmamalıdır. Ülke güvenliği açısından zorunlu ve kaçınılmazsa hem hak hem de milli görevdir. Vatan için bayrak için değil savaş ölmesini de biliriz. Türk milletinin hiç bir kimseden korkusu yoktur. Her askari aktivitenin hukuki temelinin de olması şarttır. AKP'nin 1 Mart tezkeresindeki tutarsızlığı bölgesel denklemden dışlanmamıza neden olmuştur. 1 Mart tezkeresi kabul edilmiş olunsaydı. PKK'ya karşı çok daha ciddi adımlar atılabilecek, peşmerge oluşumunun önüne geçilebilecek, Irak'ın yeniden inşaasında ekonomik kazanımlar daha da artacaktı. 1 Mart tezkeresine yanlış bakış fırsatların tepilmesine neden olmuştur.

Davutoğlu Erzincan'da Şark meselesi bitmiştir diyor. Bilmiyor ki bu mesele Davutoğlu'nun içindeki şer ekseni tarafından daha da bileniyor. Şark meselesi 4 parçalı Kürdistan kurulmadığı sürece hain emellerinden vazgeçmeyecektir.

Topçularımız YPG'ye mukabele etmiştir. 40 km'lik fırtına obüsleri PYD teröristlerini hedef almıştır. Milli Savunma Bakanı, Miniğ Havaalanı'ndan YPG'nin çıkmasına kadar saldırının devam etmektedir. Müslim Türkyiye'ye hakaret etmektedir. Ayn El Arap'taki çatışmalarda sınırımızdaki YPG'lileri tedavi ettiren AKP'nin vebali ortadadır. Kobani'de dökülen Kürt kanı benim kanımdır diyen Serok Ahmet'ti.

Peşmerge ve PKK militanlarına karşılama törenleri düzenleyip vatan topraklarından Kobani'ye geçiren AKP iktidarıdır.

ÇÜRÜMÜŞ BAZI CHP'Lİ VEKİLLER...

2014 yılı Ekim ayında Peşmergelerin Ayn El Arab'a geçişiyle ilgili olarak 'Obama'ya bu teklifi ben yapmıştım' diyen bu ülkenin Cumhurbaşkanı'dır. CHP'li bazı çürümüş milletvekilleri de PYD'nin militanı gibi konuşmaktadırlar. Kimdir bu PYD? KCK kurmuştur. PKK eşittir PYD. Katil her yerde katil terörist her yer de teröristtir.

AKSİNİ İDDİA EDEN VATAN HAİNİDİR

Bu topraklar 1000 yıldır Türk toprağıdır ve binlerce yıl da öyle kalacaktır. Aksini iddia eden varsa bilsin ki vatan hainidir. Bu gerçeği hiç bir küresel güç değiştiremeyecektir.

Amerika dost mu düşman mı olduğuna karar vermelidir.  Artık Ey Amerika demeyle sorunların çözülemediği ortadadır. Türkiye güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa adım atmalıdır. AKP hükümeti korkmasın pısmasın. Türk milleti birdir beraberdir. Hepsini karşılamaya da gücü yetecektir.