Başbakan Binali Yıldırım: ''Bu bir sivil darbe girişimi''

Başbakan Binali Yıldırım: ''Bu bir sivil darbe girişimi''

Başbakan Binali Yıldırım, köprülerde yaşanan askeri hareketlilikle ilgili olarak, "Bu bir kalkışmadır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, bir kalkışma girişiminin olduğunu belirterek "Bu girişime izin verilmeyecektir. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyeceklerdir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

Bir kalkışma üzerinde duruyoruz. Emir komuta zincir olmadan kanunsuz eylemi söz konusu.

Bu girişeme izin verilemeyecek. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyecekler.

Demokrasiden asla taviz verilmeyecektir.

Başbakan Binali Yıldırım ilerleyen saatlerde de Twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya yönelik "Demokrasiye ve milli iradeye kalkışma var. Buna izin vermeyeceğiz. Demokrasiden asla taviz verilmeyecek. Yapanlar en ağır bedeli ödeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medya sitesi Twitter hesabından askeri kalkışmaya ilişkin paylaşımlarda bulunan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşlarım bilsin ki demokrasiye zarar verecek hiçbir faaliyete izin verilmeyecek. Kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Belli ki emir komuta zinciri olmadan asker içerisindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu. 'Ordunun içinde bir grubun kalkışma girişimidir. Bu girişime izin verilmeyecektir. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyeceklerdir. Demokrasiye ve milli iradeye kalkışma var. Buna izin vermeyeceğiz. Demokrasiden asla taviz verilmeyecek. Yapanlar en ağır bedeli ödeyecek. Bunların kim olduğunu, hangi amaçla hareket ettiklerini kısa sürede anlayacağız ve gereğini yapacağız. Milletimiz rahat olsun, asla ve asla yasa dışı, demokrasiyi kesintiye uğratacak faaliyetlere müsamaha göstermeyeceğiz. Bazı önemli binalara abluka gözlendi. Emniyet güçlerimiz harekete geçti. Misliyle karşılık verilecek. Ucunda ölüm dahi olsa gereken yapılacak."

Etiketler binali yıldırım