Başbakan Davutoğlu Silopi'de

Başbakan Davutoğlu Silopi'de

Davutoğlu: (1)- "Sınırlarımızın ötesinde yaşanan kardeş kavgası, Suriye'de, Irak'ta, kesinlikle ülkemize getirilmeyecek. Evet, bir ateş çemberinin ortasındayız. Evet, yüreğimize her şehit haberiyle, bugün de aldığımız şehit haberleriyle ateş düşüyor ama y

ŞIRNAK (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sınırlarımızın ötesinde yaşanan kardeş kavgası, Suriye'de, Irak'ta, kesinlikle ülkemize getirilmeyecek. Evet, bir ateş çemberinin ortasındayız. Evet, yüreğimize her şehit haberiyle, bugün de aldığımız şehit haberleriyle ateş düşüyor ama yüreğimizde yanan bu ateşten daha büyüğü bir muhabbet ışığı. Bu ateşi söndürecek olan yegane şey, bu ateşe su dökecek olan yegane unsur muhabbet ve sevgi unsurudur" dedi.

Davutoğlu, Silopi ziyareti kapsamında Kaymakamlık'ta aldığı brifingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bütün ilçeler ve şehirler gibi Silopi'nin de 78 milyonun ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getiren Davutoğlu, ilçenin topraklarımızın en kutsi ve en aziz unsurlarından biri olduğunu vurguladı.

Silopi'nin son dönemde terör saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını anımsatan Davutoğlu, "Bugün Silopi'de benim gördüğüm gerek cuma namazı sonrasında musafaha yaparken değerli vatandaşlarımızdan duyduklarım gerek daha sonra esnaf ziyareti esnasında binlerce Silopili'nin yol boyunca gösterdiği sevgi, muhabbet bir tek şeyi ifade ediyor, Silopi Edirne'yle, Keşan'la, Muğla'yla, Rize'yle, Artvin'le Türkiye'nin her bir köşesiyle kardeştir, hep kardeş kalacaktır ve bu kardeşler arasına fitne sokmaya çalışanlar kesinlikle muvaffak olamayacaklar" diye konuştu.

"Sınırlarımızın ötesinde yaşanan kardeş kavgası, Suriye'de, Irak'ta, kesinlikle ülkemize getirilmeyecek" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evet, bir ateş çemberinin ortasındayız. Evet, yüreğimize her şehit haberiyle, bugün de aldığımız şehit haberleriyle ateş düşüyor ama yüreğimizde yanan bu ateşten daha büyüğü bir muhabbet ışığı. Bu ateşi söndürecek olan yegane şey, bu ateşe su dökecek olan yegane unsur muhabbet ve sevgi unsurudur. Muhabbetin olduğu yerde gönül ateşi olmaz, muhabbetin kardeşliğin olduğu yerde fitneye, ayrılığa, fesata yer kalmaz. Onun için biz terörün bu saldırıları karşısında kararlı bir şekilde mücadele ederken bir taraftan, diğer taraftan da bütün vatandaşlarımız arasına sevgi tohumları, muhabbet tohumları ekmeye gayret ediyoruz".

1 Kasım seçimi sonrasında söylediği, "Biz bu topraklara sadece sevgi tohumları ekmeye geldik, hep beraber bu tohumları ekeceğiz" ifadesini yineleyen Davutoğlu, Silopililere gösterdikleri muhabbetten ötürü teşekkürlerini ileterek, "Her biri yaşlısıyla, genciyle sarıldılar, kucakladılar, her gördüğüm kardeşimin yüzünde, gözünde sadece ve sadece birlikte olmanın muhabbetini gördüm" diye konuştu.

- "Bilinsin ki ebediyen buradayız, hep beraber buradayız"

Davutoğlu, çok sayıda vatandaşın rüyasında kendisini gördüklerini ve bu anı beklediklerini aktardığını belirterek, şunları söyledi:

"Biz o rüyalara hitaben buradayız, biz bu dualara hitap etmek için buradayız ve bilinsin ki ebediyen buradayız, hep beraber buradayız. Doğduğumuz yer farklı olabilir, şehirler farklı olabilir ama yüreğimizdeki ülke aşkı, yüreğimizdeki vatandaşlarımızın aşkı her yer için aynı ölçüde geçerlidir. Esas itibarıyla bugün bu ziyarette temel olarak vermeye çalıştığım mesaj budur. Van'da afet olduğunda da Sakarya'da, Kocaeli'de deprem olduğunda da eminim Silopili kardeşlerim aynı şekilde bu acıyı hissettiler ve o kardeşlerine yetişmek için de dualar ettiler, gayret gösterdiler. Bilinsin ki bugün bütün Türkiye'nin yüreği Silopi'yle, Cizre'yle, Sur'la atıyor."

En kısa zaman içerisinde Cizre ve Sur'da da olacaklarını bildiren Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bilinsin ki ülkemizin her yerinde vardık, her yerinde varız, her yerinde var olacağız. Bugün saf safa durduğumuz kardeşlerimizle bizim birliğimizin arasına duyduğumuz ezan sesinin oluşturduğu vahdetin yok olmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Tabi acı günler yaşandı Silopi'de de. Biz bu acıları sarmak için devletimizin şefkat elini milletimizle birlikte burada hissettirmek için çok kapsamlı bir çalışma içindeyiz. Devlet, hep söylerim, iki şeyle kaimdir, kudret ve şefkat. Teröristler kudretimizi test etmeye kalktı ve gördüler ki devletimizin milletten kaynaklanan kudreti her şeyin üstesinden gelir. Şu anda da şefkat vaktidir. Bütün vatandaşlarıma Silopi'den sesleniyorum, gönüllerinizle, dualarınızla ve uzattığınız elinizle Silopi'ye gelin, Silopi'de olun, Cizre'de olun, Sur'da olun ve bu hainlere, bu alçakça saldırıyı yapanlara en güzel cevabı Silopi'de kardeşinin elinden tutan Edirneli, Konyalı, Kayserili, Rizeli versin, aynı şekilde Cizre'de de Sur'da da bunu tekrar edelim. Bu bir çağrıdır."

"Önümüzdeki günlerde birtakım provokasyonlarla karşı karşıya kalabiliriz" ifadesini kullanan Davutoğlu, "Ama bilinsin ki mart ayı hani bazı kritik ay gibi gelir, bizim için mart ayında en sembolik gün 18 Mart günüdür. Yani Çanakkale, İstanbul'u savunmak için bütün bir milletin omuz omuza verdiği Çanakkale birliği, ruhudur ve bu ruh eminim diğer bir çok provokasyonların da üstesinden gelecektir" diye konuştu.

(Sürecek)