Bedri Baykam: ''CHP'ye %35 aldırırım''

Bedri Baykam: ''CHP'ye %35 aldırırım''

Ressam Bedri Baykam, "CHP'ye yumruğunu masaya vuran daha dinamik bir lider lazım" dedi ve bombayı patlattı...

Cumhuriyet gazetesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren bir yazı kaleme alan Bedri Baykam'ın yazısına sansür uygulamıştı. Cumhuriyet, sansür uyguladığı Bedri Baykam'ın yazılarına da artık yer vermiyor.

Habertürk gazetesine verdiği röportajda, yine CHP'yi ve Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Baykam, "Bu partiye yumruğunu masaya vuran dinamik bir lider lazım" diyor.

İşte Bedri Baykam röportajından öne çıkan başlıklar...

"ATATÜRK RESMİ GÖRDÜKLERİNDE BESMELE GÖRMÜŞ ŞEYTANA DÖNÜYORLAR"

-Eserlerinizde politik anlamda direkt mesajlar verdiğiniz için sizi eleştirenler var...

İnsanlar kendilerini Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı rüzgârlara kaptırıp bunu moda kabul ediyorlar. Atatürk resmi gördüklerinde besmele görmüş şeytana dönüyorlar. Atatürk, bu topraklardaki herkese düşünme ve sanat yapma özgürlüğü getirmiş dev bir devrimcidir. Son 30 yılda beyinleri o kadar yıkandı ki anlama yetilerini kaybettiler. Atatürk'ü gördüklerinde akıllarında devrim ve özgürlük geleceğine tutuculuk geliyor. Ben "Sergilerde yalnız Kemalizm olsun" demiyorum. "Kemalist olmayan sergilere girmesin" demiyorum. Bu fikrin eserlerime yansıma oranı yüzde 15'tir. Erotizm, pornografi, manzara ve aşk da yapıyorum. Biz yalnız sanat eserine bakıyoruz.

"CHP'Yİ BEN YÖNETSEM % 35 OY ALIR"

-Yıllarca bu parti için uğraş vermiş biri olarak CHP'nin bugünkü durumunu nasıl görüyorsunuz?

2010'da CHP Demokratik Devrim Tüzüğü hazırladım. Orada yazılanlar yapılsa, genel başkan adaylığım süresince söylediklerim yapılsa, CHP bugün bambaşka bir yerde olurdu. Bugün CHP'yi ben yönetsem en az yüzde 35 oy almasını sağlarım. 2003'te başkan adayıyken yüzde 40-45 almasını sağlardım.

"KILIÇDAROĞLU'NUN YERİNE DAHA DİNAMİK BİRİ LAZIM"

Sayın Kılıçdaroğlu güzel ve tane tane konuşuyor ama topluma daha dinamik, yumruğunu masaya vuran, gençleri heyecanlandıran bir genel başkan lazım.