CHP masadan kalktı komisyon bozuldu !

CHP masadan kalktı komisyon bozuldu !

CHP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu masasından ayrıldığı bildirildi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda CHP başkanlık sistemi tartışması nedeniyle masadan kalktı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıkalama yapıyor. Çelik'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Türkiye'nin rejimi ile kimsenin derdi yok.

-Muhalefet 'rejim değişiyor' tartışması yarattı

-Meclis yeni anayasa yapamaz demek Meclis'in iradesine saldırı.

-Adı siyasi parti olan bir organizasyon, meşru bir sistemi tartışmaktan kaçıyor. Acaba kimin anayasa teklifi özgürlüklerin daha çok artmasını sağlayacak. kimin önerisi daha çok yargı bağımsızlığını sağlayacak. Buyurun tatrışalım.

-Tartışmaktan bile kaçan bir parti, şimdi başkanlık sistemi Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun gündemine geldiği için masadan kalkıyor.

CHP, önerilen başkanlık sistemi nedeniyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan kalktı. Komisyon 3. toplantısında son buldu. 

Konuya ilişkin Komisyon üyesi HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, twitter hesabından "Anayasa uzlaşma komisyonu çalışmalarına son verdi. Meclis başkanı komisyonun son bulduğunu açıkladı" değerlendirmesinde bulundu.

Komisyon, bugün usül yönünden neler yapılacağını belirlemek için toplanmıştı. Üyelerin önerisiyle bir çerçeve çizilmesi ve hedefin ne olacağının belirlenmesi istendiği anda AK Parti'nin başkanlık sistemi gündeme gelince tartışma çıktı ve CHP'li vekiller tepki göstererek komisyondan ayrıldı. 

CHP'Lİ ÜYELERDEN BASIN AÇIKLAMASI

"60 maddeyi mevcut anayasa sistemi içerisinde ele almak istedik. CHP olarak tutumumuzda ısrar ettik. Ön sorunların çözümü konusunda bir mutabakat olmadığını için masadan kalktık."