CHP Parti Meclisi seçiminde Ahmet Akın favorisi

Güncelleme:

CHP'de bugün başlayacak olan Kurultay'da Parti Meclisi seçiminde, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın favoriler arasında...

Gözler, yarın yapılacak CHP Kurultayında. Genel başkanlık seçimini Kemal Kılıçdaroğlu’nun rahat bir şekilde kazanması bekleniyor.

Asıl yarış ise, Parti Meclisi için. Parti Meclisine ise, neredeyse tüm delegeler aday. Bu yarıştaki favori isimlerden biri de, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın.

CHP’nin parlayan yıldızlarından Ahmet Akın, aynı zamanda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Enerji konusunda Başdanışmanı.

CHP’nin en çalışkan milletvekillerinden biri olan Ahmet Akın, mecliste olmadığı zamanlarda, tüm vaktini, seçim bölgesinde geçiren ve herkese dokunan bir milletvekili.

Sempatik yapısı ile kendisini tüm Balıkesir’e sevdiren Ahmet Akın,  gelecek yıl yapılacak seçimlerde de, CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için üzerinde tüm parti örgütünün ittifak ettiği tek isim.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AKP’nin elinden almak istediği Büyükşehirler arasında, Balıkesir, ilk 10 arasında. Kılıçdaroğlu’nun, Ahmet Akın ile birlikte, önem verdiği diğer Büyükşehir adaylarını, seçimden bir yıl önce, en geç 1 nisan’da açıklaması bekleniyor.

Geçmiş dönemde CHP’nin belediye başkan adaylarını son bir kaç ayda açıklaması, parti tabanında eleştiri konusu olmuştu.

 

Seçiniz...