CHP'den flaş hamle ! 116 vekil imza attı

CHP'den flaş hamle ! 116 vekil imza attı

CHP, Suruç'taki saldırı nedeniyle Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı.

CHP, Suruç olayları nedeniyle 29 Temmuz saat 15:00′te TBMM’yi acil toplantıya çağırdı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, terör olayları nedeniyle Meclis Araştırma Komisyonu kurulması ve TBMM Genel Kurulu’nun 29 Temmuz Çarşamba günü olağanüstü toplanması için önerge vereceklerini açıkladı.

Suruç’ta 32 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

YÜKSEKDAĞ’DAN DESTEK

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, CHP’nin, TBMM Genel Kurulu’nun olağanüstü toplanması çağrısına ilişkin, “Bence en doğru şey yapılmış ve diliyorum ki; hayırlı sonuçlara da vesile olur” dedi. İşte Yüksekdağ’ın açıklaması…

“Başta olumsuz bir yanıt vermişlerdi. Dileğimiz, bu teklifimizin değerlendirilmesi ve Meclis’in acil toplanmasıydı. En hayırlısı olmuş. Böyle bir olay yaşandıktan sonra Meclis hiçbir şey olmamış gibi davranamazdı. Bu nedenle önergenin yeterlilik sayısına ulaşması memnuniyet verici. Bu, Meclis’in bir sorumluluk üstlendiği anlamına geliyor. Meclis’in böyle bir acı karşısında duyarsız kalması beklenemezdi. Bence en doğru şey yapılmış ve diliyorum ki; hayırlı sonuçlara da vesile olur. Bu sorunun çözümünün de önü açılır.”


DEMİRTAŞ ÇAĞRI YAPMIŞTI

HDP lideri SELAHATTİN DEMİRTAŞ, Suruç'taki saldırının ardından yaptığı açıklamada "TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Meclis başkanına çağrı yapıyoruz. Meclis başkanı derhal toplantıya davet etmelidir. Bizler de 80 milletvekili imzamızla hazırız. Parlamento; çözüm süreci, Rojava, IŞİD tehdidi gündemiyle derhal toplanmalıdır. TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz, meclis başkanı bu çağrıyı yapmalı." demişti.

Demirtaş'ın bu çağrısına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yanıt vererek 'TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasında bir fayda görmüyoruz' demişti.

ARINÇ: BİR FAYDA GÖRMÜYORUZ

Arınç şu sözleri söylemişti:

"Biz şahsen hükümet olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasında bir fayda görmüyoruz. Çünkü böyle bir toplantı yapıldığı takdirde siyasi partiler arasında öylesine büyük tartışmalar yaşanabilir ki mecrasından sapar ve hiç ümit etmediğimiz bir davranışla karşı karşıya kalabiliriz"