Davutoğlu Akbelen'de: ''Bu katliamı derhal durdurun''

Güncelleme:

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, eşiyle Muğla Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimine direnen köylülere destek vermek üzere bölgeye ziyarette bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Davutoğlu, iktidara seslenerek "Yeşil dolarlar için yeşil çamlara kıymayın!" notunu düştü.

Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nda 24 Temmuz’da sabah saat 05.30’da Jandarma eşliğinde başlayan ağaç kesimi dördüncü gününde sürüyor. Akbelenlilerin ve çevrecilerin ağaçların kesilmemesi için direnişleri de devam ediyor. Bölgedeki direnişe eşi Sare Davutoğlu ile katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidara seslendi.

Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İktidar sahiplerine sesleniyorum yeşil dolarlar için yeşil çamlara kıymayın! Bu katliamı derhal durdurun! İçine doğdukları doğayı korumak için direnen Akbelenli Yörük kardeşlerime destek vermek üzere eşim Sare Hanımla birlikte alandaydık. Akbelen’e dokunma” notunu düşerek şunları kaydetti:

“Asırlarca bu vatanın toprağı olarak buradaki köylülerin rızkını kazandığı, havasını teneffüs ettiği Akbelen Ormanları, bugün rant hesabının, küçük çıkarların alanı haline gelmiş durumda. Güneş battıktan sonra burada hala mücadele veren köylülerimize şükran borçluyuz. Onlar sadece Akbelen Ormanlarını değil, ülkemizdeki bu talan düzenine karşı olan tutumlarını da ortaya koyuyorlar. İki sene önce buraya gelmiştik. Adım adım buraları gezmiştik. O zaman ağaçlı gördüğümüz yerler, bugün kesilmiş, çorak alanlar haline dönüşmüş. Buradan iktidar sahiplerine sesleniyorum. Bu katliamı derhal durdurun. Küçük rant hesabınız, yeşil dolarların adına bu yeşil çamlara kıymayın. Yeşil dolarlar gelir geçer ama bu yeşil çamlar bu ülke topraklarını süslemeye devam edecek.

“BÜTÜN BİR HAYAT ALANINI YOK EDENLER, BİR KÖYÜ, BÖLGEYİ DEĞİL, MİLETTİN VİCDANINI YOK EDİYORLAR”

Akbelenlilere, buradaki bütün bu mahallelerdeki köylülerimize şükran borçluyuz. Onların direnişinin arkasındayız. Onlar haklı bir davayı yürütüyorlar. Bütün dünya yenilenebilir enerjiyle, doğaya zarar vermeden enerji kaynaklarını genişletirken, doğayı yok ederek enerji üreteceklerini iddia edenler çağ dışı bir zihniyetin sahipleri ve küçük çıkar hesaplarının sahipleridir. Bir kez daha sesleniyorum. Bu katliamı derhal durdurun. Durdurulmayacak bir katliamın bedeli, sadece bu nesiller değil, gelecek nesiller tarafından da sizlere sorulacaktır. Hukuki mücadele veren değerli avukatlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu nöbet bitmedi. Bu nöbet devam edecek. Ta ki bu ormanlarımız korunsun. Ben de bu Orta Toroslar’ın çocuğuyum. Bir çamın, bir yörük, köylü için ne anlam ifade ettiğini bilirim. Her çam bir hayattır. O çamla birlikte aslında börtüsüyle, böceğiyle, kuşuyla bütün bir hayat alanını yok edenler, bir köyü, bölgeyi değil milletin vicdanını ve bu toprakların, vatanın nefes alanlarını yok ediyorlar. Tekrar uyarıyorum, derhal bu katliamı durdurun.”