Demirtaş'tan CHP'ye ittifak sinyali

Demirtaş'tan CHP'ye ittifak sinyali

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, CHP ile koalisyon için sinyali verdi.

Avrupa ziyaretleri kapsamında Hamburg'da açıklama yapan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "CHP, HDP ve parlamento dışındaki barış ve özgürlükten ve demokrasiden yana güç ve çevre, Türkiye toplumuna alternatif bir demokratik iktidar sunabilmeliler" dedi.

Avrupa'daki seçim kampanyası çerçevesindeAlmanya'nın liman kenti Hamburg'da konuşanHDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP ile muhtemel bir koalisyona sıcak bakacağı sinyalleri verdi.

"KARALAMA YAPILIYOR"

Bir gazetecinin "Kasım sonrası hükumet nasıl kurulur?" şeklindeki sorusuna, Demirtaş, şöyle cevap verdi: "Seçim dönemlerinde ciddi bir karalama partimize karşı yürütülüyor. Bu oy kazanma uğruna yapılan bütün bu dezenformasyon girişimleri, doğru seçim sonrasındaki pozisyonları da çok olumsuz etkiliyor, etkileyecektir.

"İFTİRA KAMPANYASI YÜRÜTÜLÜYOR"

AKP yanlısı medya çok ciddi yalan haberler üzerinde şu anda kampanya yürütüyor. Örneğin PKK'nin yaptığı bazı eylemlerin talimatını benim verdiğimi yazıyorlar. Bu kadar açıkça bir yalan ve iftira kampanyası yürütülüyor. Oysa genel kamuoyu çok farkındaki biz çatışmaları ve savaşı durdurmak için en çok çaba sarf eden partiyiz.

"CHP VE HDP TOPLUMA İKTİDAR SUNABİLMELİ"

Bu ideolojik anlayışla bu düşük demokrasi çıtasıyla Türkiye artık yürüyemez. Ya AKPkendini değiştirecek, veya Türkiye AKP'den kurtulacak. Bence çözüm budur. CHP, HDP veparlamento dışındaki barış ve özgürlükten ve demokrasiden yana güç ve çevre alternatif bir demokratik iktidar sunabilmeliler Türkiye toplumuna."