Erdoğan: HDP suç üstü yakalanmıştır !

Erdoğan: HDP suç üstü yakalanmıştır !

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara saldırısıyla ilgili bir açıklama daha geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara saldırısında aktif rol oynayan 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. HDP'nin TBMM'nin terör karşı ortak bildirisine imza atmamasını ise "Bunlar suçüstü yakalanmıştır" ifadeleri ile değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazı çıkışı Ankara'daki saldırılarla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Değerli arkadaşlar şehitlerimizin sayısı 28 yaralılar iyileştikçe taburcu ediliyor dün itibariyle 28'in altında yaralımız var. Dün de söyledim halka sökülmeye başlandı.

Canlı bomba kimdir? Kesinlikle YPG. Bir defa o zaten PYD'nin silahlı gücü, malum. Olayın örgüt olarak şu anda her ne kadar üstlenmeselerde YPG ile PYD. Bunlar faili konumundalar. Bu bizim yaptığımız, Hükümetimizce güvenlik güçlerimizle, istihbaratımızla yaptığımız çalışmalarda geldiğimiz nokta burası. Failin Suriye'den getirilmesi ve Diyarbakır, Ankara, İstanbul arasında mekik dokunması ve olay mahallinin birlikte tasarlanıp planlaması var. Gözaltı 14, bu sayı artabilir. Asıl bu işte aktif rol oynayan 3 kişi var. Canlı bomba hiç tereddüdümüz yok PYD'nin silahlı gücü üyesi.

Bunların yanında yer alan aydın müsveddesi diye geçinenler çıktı yine. Nasıl aydınsa bunlar. Bunlar şimdi onların yanında yer alıyor. Bunlara karşı benim ülkemde milletimin tavrı olması lazım. Bunların aydın falan bunlarla uzaktan yakından alakası yok. Yani birkaç kitabı olan veyahut herhangi bir yerden bir profesörlük unvanı almış olan aydındır diye bir şey yok.

Batı'nın anlamamakta direnmesi bizi üzmektedir. Çünkü birçok belgeleri, bilgileri biz kendilerine aktardığımız halde, örneğin bir PKK'yı Avrupa Birliği, Avrupa terör örgütü olarak ilan etmiştir ama şu olayda dahi, dikkat edin terör örgütlerinin adını vermemektedir. Sadece terör örgütü olarak geçiştirmektedir. Ben bu konuda yani bizim yanımızda olmaları, yaklaşım itibariyle güzel olabilir, hoş olabilir ama bu neticeye varacak bir şey değildir. Bizim yanımızdasın da niçin PKK, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından kalkıp terör örgütü olarak ilan edilirken PYD'yi, YPG'yi hala terör örgütü olarak niye ilan etmiyorsun, kalk bunları da ilan et. Daha ne istiyorsun bizden, belge, bilgi ne istiyorsan bunları sana veriyoruz.

Parlamentoda 4 parti var. 3 parti ülkemizdeki bu hainlere karşı ve son Ankara olayındaki bu ihanete karşı birliktelik sağlıyor ve hepsi bir dayanışma içerisinde bir bildiri yayınlıyor ve altına imzayı koyuyorlar. Ama terör örgütünün parlamentodaki temsilcisi konumunda olan siyasi parti buna imza koymuyor. İşte bu bir ispattır. Bu aynı zamanda bunların suçüstü yakalanmalarıdır. Şu anda bunlar suçüstü yakalanmıştır.