Erdoğan: ''Katar'ın teröre destek verdiğine şahit olmadım''

Erdoğan: ''Katar'ın teröre destek verdiğine şahit olmadım''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Teşkilatı’nın Yenikapı’daki iftarında Katar krizi için bu ifadeleri kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın Yenikapı’daki iftarında konuştu, “Katarlı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız, her türlü desteği vereceğiz. Kardeş kavgasının kazananı olmaz” dedi. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

İstanbul yüzde 50’nin üstünde...

Bizler bugüne kadar hep kararlı ama planlı yürüdük. Bundan sonra da hem kararlı hem planlı yürüyeceğiz. Ve bizler bu planlamalarımızı başarılı şekilde yapacak, sürekli çalışan, devamlılık arz eden çalışmalarla inşallah İstanbul’umuzu 16 Nisan’da olduğu gibi değil, biz onun çok çok fevkinde bir netice ile buluşturmamız lazım. Çünkü bize 50’nin altında oranlar yakışmaz. İstanbul 50’nin çok çok üstünde oranlarla Türkiye’nin kaderini değiştirecek ilimizdir, buna inanıyorum.

Metal eskimesini atalım...

2019’a kadar olan yol haritamızı hep beraber çıkaracağız. Şu anda yapacağımız çalışmalarla inşallah 2017’nin sonuna kadar ana kademeler, yani il teşkilatlarımızın, ilçe teşkilatlarımızın, bunun yanında Türkiye geneline hitap ediyorum şu anda, belde teşkilatlarımızın ki, 5 binin üzerinde, onların de seçimlerini yapmak suretiyle bir hücre yenilenmesini sağlamamız lazım. Çünkü bir metal eskimesi var, bunu atmamız lazım. Bunu başardığımız andan itibaren de yoğun bir çalışmayla 2019’a farklı girmemiz lazım. ‘Nasıl olsa olur.’ Biz öyle bakmayacağız. Biz büyük düşüneceğiz ve hedefe de öyle yürüyeceğiz.

Daha çok çalışacağız...

Bu çalışmalarda rehavet bize yakışmaz.  Onun için çok çalışacağız. Zira önümüzde çok zorlu bir süreç var. 2019 seçimleri ülkemizin geleceği ve kazanımlarımızın korunması açısından bir dönüm noktası olacaktır. Bu kritik dönemi en iyi hasar tespitimizi yaptıktan sonra eksikliklerimi tamamlayarak yolumuza devam etmeliyiz.

Bu kavganın kazananı olmaz

Üzülerek ifade ediyorum; son günlerde Körfez bölgesindeki kardeş ülkeler arasında yükselen tansiyon tüm Müslümanların Ramazan sevincine gölge düşürmüştür. İslam dünyasının birçok sorunla, sıkıntıyla boğuştuğu bir dönemde buna yenilerinin eklenmesi yanlıştır. Bölgemizin geleceğine dair planların, kirli hesapların devreye alındığı bir süreçte enerjimizi kendi iç meselelerimizde tüketmek, kıt kaynaklarımızı boşa harcamak asla doğru değildir. Şu gerçeğin herkes tarafından bilinmesi gerekiyor. Buradan tüm Körfez’deki kardeşlerime ve liderlere sesleniyorum, kardeş kavgasının kazananı olmaz, iftiralarla bir yere varılmaz. Böyle bir kavganın kazanan tarafı bölgemizdeki istikrarsızlıktan, gerilimlerden, kan ve gözyaşından beslenen odaklar olacaktır.

Katar teröre destek vermiyor!

Körfez’deki dostlarımıza sesleniyorum, Amerika’nın Katar’daki üssü niye sizi rahatsız etmiyor? Katar’da çeşitli hizmetlerle ilgili kurulan vakıfları terörist ilan ediyorlar, olmaz böyle bir şey. Katar’ın teröre destek verdiğine ben şahit olmadım. Katarlı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Katar’a gıda, ilaç vermemizden rahatsız olanlar var. Kusura bakmayın biz Katar’a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. 

CHP lideri de kriz lobisine katıldı

Biz kardeş kavgası olmasın diye çalışırken birilerinin başka tellerden çaldığını görüyoruz. CHP lideri de kriz lobisine katılmış. Ana muhalefet liderinin birilerinin ağzı ile konuşması utanç vericidir. CHP lideri, bize Rabiamız’dan vazgeçmemizi telkin ediyor. Sen bu Rabia’nın içinde ne var biliyor musun? Tek bayrak, tek vatan var.

Biz size hadimü’l haremeyn iş-şerifeyn dedik!

Erdoğan Suudilere böyle seslendi: “Bu akşam Amerikan Dışişleri Bakanı bir  açıklama yaptı, Tillerson... Özellikle süreci hafifletmek gibi, bu ambargoyu  düşürmek gibi... Böyle bir açıklaması oldu. Ben diyorum ki bu tamamen  kaldırılmalı, kardeşler arasında bu olmamalı. Özellikle Suudi yönetimine bir  ricam var: Siz körfezin en büyüğüsünüz, en güçlüsüsünüz, biz size hadimü’l  haremeyn iş-şerifeyn dedik. Siz düşmanlıkları değil, özellikle siz orada  kardeşliğin baş tacı olmalısınız, onları bir araya getirmelisiniz ve Suudi Arabistan’a da hadimü’l-haremeyn iş- şerifeyn olarak yakışır diyorum, bunu  yapması lazım ve bunu da bekliyoruz. Bu da bizim hakkımızdır.”