Erdoğan yine tarihe geçecek

Erdoğan yine tarihe geçecek

TBMM'nin 1 Ekim'deki açılışı Cumhuriyet tarihinin en kısa toplantısı olarak tarihe geçecek. TBMM, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla açılacak.

Cumhuriyet tarihinin en kısa dönemi olan 25. Dönem Perşembe günü yapılacak toplantı ile bitiyor. 1 Ekim nedeniyle ‘açılış’ yapacak Meclis, aynı gün çalışmalarını tamamlamış olacak. Liderler seçim öncesi son kez bir araya gelecek.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre Meclis Genel Kurulu, Anayasa hükmü gereği 1 Ekim 2015 Perşembe günü toplanacak. 25. Dönem ikinci yasama yılı açılışı nedeniyle Meclis Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılacak. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, saat 15.00’te Genel Kurulu açarak kısa bir konuşma yapacak.

ERDOĞAN KONUŞACAK

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı anons ederek 1 Ekim açılış konuşmasını yapmasını isteyecek. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Meclis açılışında ikinci konuşmasını gerçekleştirecek.

RESEPSİYON YOK

Genel Kurul, konuşmalardan sonra 1 Kasım seçimlerine kadar tatile girecek. Terör saldırılarında kaybettiğimiz şehitler nedeniyle 1 Ekim resepsiyonu iptal edildi.

SADECE 10 TOPLANTI

7 Haziran seçimlerinden sonra Meclis Genel Kurulu 9 defa toplandı. Genel Kurul 23 Haziran, 30 Haziran, 1 Temmuz, 7 Temmuz, 8 Temmuz, 9 Temmuz, 14 Temmuz, 29 Temmuz ve 3 Eylül 2015 Perşembe günlerinde toplandı. 10. Toplantı ile 25. Dönem bitmiş olacak.

2 DAKİKALIK TOPLANTI

Bu dönemde en kısa toplantı ise 7 Temmuz tarihinde gerçekleşti. Başkanlık Divanı oluşmadığı için 2 dakika içinde kapatıldı.