Erdoğan: ''Zulüm görenler için dua ediyoruz''

Erdoğan: ''Zulüm görenler için dua ediyoruz''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Hadis Araştırma Merasimi'nde yaptığı konuşmada, ''Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zulüm görenler için dua ediyoruz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleymaniye Camii'ndeki Uluslararası Hadis Araştırma Merasiminde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Mevla'dan bu mübarek günlerde kıldığımız namazları, ettiğimiz duaları, okuduğumuz Kur'anları katında kabul buyurmasını niyaz ediyorum. Rabbim hepimizi sağlık, afiyet ve huzur içinde ramazan-ı şerife kavuştursun.

Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zor günler geçiren, zulme uğrayan tüm kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun diye dua ediyoruz. Kıymetli kardeşlerim, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (AS) hali, tavrı, sözleri, yaşayışı, iman ve ibadetleriyle insanlığa en güzel örnektir.

Onun nübüvveti, yeryüzünü adeta sonsuz bir nurla tevhir etti. İki cihan serveri, güzel ahlakın Kur'an ahlakının dar-ı dünyadaki en yüksek ve en kutsal timsali oldu. Biz ümmetine de yolumuzu aydınlatan, ufkumuzu genişleten, hayatımızı anlamlı kılan sünneti seniyyesini miras bıraktı. Efendimiz veda hutbesinde şöyle buyurmuştur; 'Size iki şey bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmayacaksınız.

Allah'ın kitabı ve peygamberinin sünneti.' Müslümanlar olarak dünya imtihanını alnımızın akıyla vermemiz, Allah'ın ipine, yani Kur'an-ı Kerim'e ve Peygamber Efendimiz'in sünnetine sıkı sıkıya sarılmamıza, hayatımıza tatbik etmemize bağlıdır.

Askerine bile Peygamber Efendimize hürmeten 'Mehmetçik' ismini veren milletin mensuplarıyız. Ecdadımız, Efendimiz'e duyduğu sevgiyi, bağlılığı, hürmeti ve muhabbeti naatlarla, mevlitlerle, miraciyyelerle, hilyelerle dile getirmiştir. Bu suretle Efendimiz'i kalbimizin tahtına, zihnimizin daima baş köşesine yerleştirdik. Ruhlarımızı 14 asırdır teshin ve teskin eden bu eserler sevgililer sevgilisinin gönlümüzdeki yerinin ifadesidir."