Erdoğan'ın yakınlarının yeni hedefi: Abdullah Gül

Erdoğan'ın yakınlarının yeni hedefi: Abdullah Gül

"Abdullah Gül ile 12 yıl" kitabı hükümete yakın medyayı karıştırdı.

Abdullah Gül’ün 12 yıl boyunca başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever’in kaleme aldığı “Abdullah Gül ile 12 yıl” kitabı, hükümete yakın medyayı karıştırdı. Kitapla ilgili iki gündür devam eden tartışmalardan sonra AK Parti'ye yakın gazete ve yazarlar devreye girdi.

Erdoğan’a aşkını ilan eden yandaş patron Ethem Sancak’ın gazeteleri Star, Akşam ve Güneş açık açık Abdullah Gül’e cephe aldı.

Grup gazetelerinden Akşam, AKP’li Külünk’ün sözlerini Abdullah Gül fotoğrafıyla manşetine taşıyarak amacın Erdoğan’ı yalnızlaştırmak olduğunu iddia etti.

Güneş gazetesi ise kitabı yine Aydın Doğan’a bağlayıp Erdoğan’a karşı Abdullah Gül’ün parlatılmak istendiğini iddia etti. Güneş, kitabın yazarı Ahmet Sever’in paralel yapı ile ilişkili olduğunu da iddia etti. “Kukla hükümet formülü” manşeti ile çıkan gazete, “Doğan daha önce başaramadığı Abdüllatif Şener formülünü bu kez Gül üzerinden güncellemeye çalışıyor” ifadelerine yer verdi. Star gazetesi de Abdullah Gül’ün kullanılmak istenmesinden gördü.

“Abdullah Gül ile 12 yıl” kitabında hakkında ağır ithamlar olan gazetecilerin başında gelen Erdoğan’ın eski danışmanı Akif Beki ise çok sert bir yazı kaleme aldı. Hürriyet gazetesinde yer alan yazısında Beki, kitabın ana fikri, “Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan’ın iyi huylu, güzel ahlaklı, dürüstlük timsali olan tarafı. Eksikliklerinin tamamlayıcısı… Fakat her nasılsa keramet Erdoğan’daymış gibi gelişti olaylar. Gül’ün erdemleri hasbelkader ona mal edildi. Nitekim Gül sahneden çekilince çıplak gerçek de ortaya çıktı” olarak tanımladı.

Kitapta, Abdullah Gül’ün ‘kıymeti yokluğunda anlaşılmış bahtsız bir siyasetçi‘ olarak tasvir edildiğini söyleyen Beki yazısını şöyle sürdürdü: “Ahmet Sever de yenmiş hakkını Gül’e iade görevine soyunuyor. Kitap için, Gül’ün kuyruk acılarının toplamı da diyebilirsiniz yani.”