Esad, Erdoğan'ı geçti !

Esad, Erdoğan'ı geçti !

TIME’ın “Dünyanın en etkili 100 kişisi” anketinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı geçti..

Ankette, Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk 100’e giremedi ve yüzde 0.3 oy ile 118. sırada yer aldı. Oy verenlerin yüzde 84’ü Erdoğan’a “Hayır” dedi. Erdoğan’ın “Lahey’de yargılanmalı, zalim ve terörist” dediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise 110’uncu oldu ve Erdoğan’ın 8 sıra önünde yer aldı.

Ankette ilk sırada yüzde 3.3 oyla ABD’nin sosyalist başkan adayı Bernie Sanders aldı. İkinci sırada ise Koreli müzik grubu Big Bang var. ABD Başkanı Barack Obama 4. sırada yer alırken, geçtiğimiz yıl ‘yılın kişisi’ seçilen Angela Merkel ise bu yıl 23. sırada yer aldı.

ABD’nin Demokrat Parti’den başkan aday adayı ve aynı partiden Hillary Clinton’un en büyük rakibi Bernie Sanders, TIME dergisinin anketinde ‘yılın en etkili kişisi’ seçildi.

PUTİN VE HOLLANDE İLK 100′DE

44. sıradaki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve 61. Sıradaki Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı geçen siyasetçilerden. Erdoğan; 110. sırada yer alan ve yüzde 0.4 oyu olan Beşar Esad’ın da gerisinde kaldı.

İlk 100′e girenler arasında Michelle Obama, Hillary Clinton , Malala Yousafzai, Joe Biden, Donald Trump, Beyonce, Rihanna, Alejandro González Iñárritu, Leonardo Di Caprio, Lionel Messi, Christiano Ronaldo, Usain Bolt, Adele, Papa Francis, Emma Watson, Justin Bieber gibi isimler bulunuyor.

Time.com internet sitesinde yapılan “Dünyanın En Etkili 100 Kişisi” anketinin resmileşmiş sonuçları 21 Nisan’da kamuoyuna duyurulacak.