Gül: ''Vallahi seçim olabilir''

Gül: ''Vallahi seçim olabilir''

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül'den seçim açıklaması: Vallahi seçim olabilir!

Başbakan Davutoğlu, Erdoğan’dan hükümet kurma görevini aldı ama AKP yetkilileri muhalefete güvenmiyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Mehmet Şimşek ile birlikte katıldığı iftarda erken seçimin gündemden inmediğini açıkladı. Abdulhamit Gül “Bizim mahalle başkanlarımız diyor ki: ‘Biz seçime hazırız, daha fazla çalışıp daha fazla oy alacağız’. Seçim olursa hazır mısınız? Vallahi seçim olabilir, bunu söyleyeyim. Bu, bir ihtimal” dedi.

Gaziantep’te mahalle temsilcilerinin katıldığı iftarda konuşan Gül Türkiye’nin geleceği için bugüne kadar partinin tüm kesimleriyle canla başla çalıştıklarını, bundan sonra da şartlar ne olursa olsun, bu bilinçle yollarına devam edeceklerini açıkladı.

Mahallelerin gözü ve kulağı mahalle temsilcilerini merkezi ve yerel yönetim olarak önemsediklerine dikkati çeken Gül, ramazanın muhasebe ayı olduğunu, o yüzden bu mübarek günlerde seçim sonuçlarından herkesin kendisini muhasebe etmesi gerektiğini belirtti.

Hükümet kurma görevinin Başbakan Ahmet Davutoğlu’na verildiğini, bu süreçte olumlu sonuç alınamazsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘ın anayasal hakkını kullanıp, erken seçim kararı alabileceğini hatırlatan Gül, şunları kaydetti:

“Bizim mahalle başkanlarımız diyor ki: ‘Biz seçime hazırız, daha fazla çalışıp daha fazla oy alacağız’. Seçim olursa hazır mısınız? Vallahi seçim olabilir, bunu söyleyeyim. Bu, bir ihtimal. Tabii ki Başbakanımız Pazartesi görüşmelere başlıyor. Hükümet boşluğu oluşmaması için 7 Haziran’dan beri çalışmalarımızı yapıyoruz çünkü bu ülkenin ve istikrarının teminatı AKP. Biz bu sorumlulukla çalışmalarımızı yapıyoruz. İstiyoruz ki ülkenin sorunlarını çözmek idealiyle koalisyon kuralım ama zorla da güzellik olmaz. Biz sorumlu davranıyoruz, bakalım muhalefet partileri de aynı sorumluluğu gösterecek mi?”