HDP'li Milletvekili PKK'lı teröristin cenazesinde

HDP'li Milletvekili PKK'lı teröristin cenazesinde
Güncelleme:

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Diyarbakır'da düzenlenen ve bir polisin şehit edildiği operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristin cenazesine katıldı.

Terör örgütü PKK'nın sözde şehir yapılanması olan YPS biriminde  faaliyet gösterdiği tespit edilen "Mordem Andok" kod adlı terörist Çelik'in  cenazesi, dün ailesine teslim edildi. Terörist, daha sonra merkez Bağlar  ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi.

 
Teröristin cenazesine HDP Şırnak Milletvekili Birlik ile HDP  Diyarbakır İl Eşbaşkanları Filiz Buluttekin, Mehmet Şerif Camcı ve DBP İl  Eşbaşkanı Ruken Akça katıldı.

TERÖRİST, ATTIĞI EL BOMBASI İLE 1 POLİSİ ŞEHİT ETMİŞTİ

Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde 3 Kasım'da, terör  örgütü PKK/KCK'nın YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen bir hücre  evine güvenlik güçlerince giriş yapıldığı sırada terörist Çelik'in el bombası  atması sonucu 10 güvenlik görevlisi yaralanmış, ağır yaralı polis memuru Ahmet  Alp Taşdemir, kaldırıldığı hastanede şehit düşmüştü.

Operasyonda, terörist Çelik etkisiz hale getirilmişti.

Teröristin terör örgütünün sözde şehir yapılanması YPS biriminde  faaliyet gösterdiği, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında 6 ay silahlı eğitim  aldıktan sonra kente döndüğü tespit edilmiş ve teröristin dağda silahla çekilmiş  fotoğrafları ortaya çıkmıştı.