İşte CHP'nin İstanbul'daki yeni yönetimi

İşte CHP'nin İstanbul'daki yeni yönetimi

CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde, 322 delegenin oyunu alan Cemal Canpolat yeni İl Başkanı seçildi.

CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde, 322 delegenin oyunu alan Cemal Canpolat yeni İl Başkanı seçildi. Canpolat'ın rakibi Gökan Zeybek ise 293 delegenin oyunu aldı. Böylece, Cemal Canpolat, rakibinden sadece 29 oy fazla olarak başkan seçilmiş oldu.

Bostancı Gösteri Merkezi'nde dün başlayan CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin ikinci gününde, kürsüye çıkan partililer görüşlerini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya ve Sezgin Tanrıkulu ile Milletvekilleri İlhan Cihaner, Mahmut Tanal, Dursun Çiçek, Oğuz Kaan Salıcı, partili ilçe belediye başkanları, partililer ve sendikaların temsilcilerinin katıldığı kongrede, adaylardan Necdet Saraç bir konuşma yaparak, adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Saraç'ın konuşmasından sonra, Divan Başkanı Ercan Karakaş, Cemal Canpolat ve Gökan Zeybek'in seçime girebildiğini açıkladı.

Canbolat ve Zeybek, toplam 2 saat süreyle delegelere seslenerek, projelerini açıkladı ve başkanlık için oy istedi.

Konuşmalardan sonra kongreye 45 dakika ara verildi. Divan Başkanı Ercan Karakaş, aradan sonra çekilen kurada, Gökan Zeybek'in beyaz, Cemal Canpolat'ın da sarı oy pusulası ile yarışacağını duyurdu.

CANPOLAT 29 OY FARKIYLA YENİ İL BAŞKANI SEÇİLDİ

Sandıkların kurulması ile saat 17.30 sıralarında oy verme işlemi başladı. Oy verme işleminden sonra sayıma geçildi. Yapılan sayım sonucunda, adaylardan Cemal Canpolat'ın 322 delegenin oyunu alarak yeni İl Başkanı olduğu açıklandı. Gökan Zeybek ise 293 oy aldı.

Böylece, Cemal Canpolat, rakibinden sadece 29 oy fazla olarak başkan seçilmiş oldu.