İYİ Parti’nin İstanbul adayı ile ilgili olay iddia

İYİ Parti’nin İstanbul adayı ile ilgili olay iddia
Güncelleme:

Yerel seçimlere 81 ilde kendi adayıyla girmeye hazırlanan İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için sürpriz bir ismi aday göstermeye hazırlandığı iddia edildi.

2024 yerel seçimlerine ittifak çatısı altında değil tek başına girmeye hazırlanan İYİ Parti 81 ilde kendi adayıyla seçimlere gireceğini açıklarken, özellikle Ankara ve İstanbul'da kimleri aday göstereceği merakla bekleniyor.

Hatırlanacağı gibi kısa bir süre önce İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ümit Özlale  olduğu açıklanmıştı.

Şimdilerde akıllarda İYİ Parti'nin Ankara ve İstanbul adayının kim olacağı sorusu varken, İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iş dünyasından sürpriz bir ismi aday göstermeye hazırlandığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Gazeteci İlker Karagöz, FOX TV ekranlarında yayınlanan ve kendi hazırlayıp sunduğu “Çalar Saat” programında, İYİ Parti’nin İstanbul için ünlü iş insanı Sadettin Saran ile görüştüğünü öne sürdü.

İşte İlker Karagöz'ün gündeme bomba gibi düşen o açıklamaları:

“Bugün en çok konuşulacak konulardan birisi de İYİ Parti’nin İstanbul adayı ya da aday yapma isteği öyle söyleyelim Sadetin Saran mı? Sadettin Saran önceki gün şirketinin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir’deydi ve mozoleye çelenk bıraktı sonrasında da Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Bu nedenle Ankara’daydı. Kulislerde konuşuluyor ‘İYİ Parti 81 ilde 81 aday çıkartacak’ evet ama acaba İstanbul için çıkartacağı aday Sadettin Saran olabilir mi? Kuvvetli bir şekilde kulislerde konuşulan isim bu. Ve herkesi şaşırtacak isim göreceksiniz demişti İYİ Parti’nin ‘A Takımı’ndan bazı isimler… Gerçekten de spor dünyasında önemli bir isim, etkili bir isim, Fenerbahçe taraftarının yakından tanıdığı bir isim, bir iş insanı Sadettin Saran ve İYİ Parti onu İstanbul’dan aday göstermek istiyor. Kulis bilgisi bu şekilde aktarmış olalım yeni bilgiler geldikçe de yine paylaşmış olacağız.”