Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında KHK'lılarla ilgili sözlerine açıklık getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enver Aysever'in sunduğu TELE 1'de yayınlanan Ayrıntılar programına konuk oldu. KHK'lılarla ilgili sözleri çok konuşulan Kılıçdaroğlu, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Kim haksızlığa uğradıysa adalet için oradayız. Devletin dini adalettir. Halk benim ne dediğimi gayet iyi biliyor." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI KONUSU
"Cumhurbaşkanı adayımızı 6 lider bir araya gelerek belirleyeceğiz. Bu konuda söz verdik. Bazen şu eleştiri de geliyor, neden adayınızı açıklamıyorsunuz diye. Önce 6 lider Türkiye'yi nasıl yöneteceğiz konusunda görüş birliğine varmamız lazım.

SOKAK ÇATIŞMALARI OLASILIĞI VAR MI?
Bunu yaratmak isteyenler çıkabilir. Bu toplumun sağduyusuna inanıyorum. Bize vatandaşlara sükunet tavsiye etmek düşüyor. Tahrik edenler çıkacaktır, cam çerçeve indireceklerdir. Var olan siyasal iktidar, Türkiye'de demokrasiyi askıya almış vaziyette. Biz askıya alınan demokrasiyi tekrar hayata geçirmek zorundayız. Özetle Türkiye'yi demokratik anlamda yeniden inşa edeceğiz.

 HDP KONUSU
6 liderin oluşturduğu bir masa var. Dolayısıyla 6 lider bir arada ortak hareket ediyoruz. HDP ile görüşmememiz için bir sebep yok. Biz bütün partilerle görüşüyoruz. HDP ile de, AK Parti ile de... Biz demokrasiden yanayız. Düşünceden insana zarar gelmez. İnsanların düşüncesine saygı duyarsınız. HDP bizim masada yok. Halkını ötekileştiren kişinin siyaset yapma şansı yoktur. Galiba HDP de ayrı bir ittifak oluşturuyor. Gerçekten sağlıklı bir politika izlenirse birinci turda cumhurbaşkanı adayımız kazanır. Millet İttifakı'nın belirleyeceği cumhurbaşkanı adayı, Türkiye'nin 13. cumhurbaşkanı olacaktır.

CHP EKONOMİYE NASIL BAKIYOR?
21'inci yüzyılın eşiğinde artık teknoloji var. Eğer siz teknolojik devrimi yakalayamazsanız tam bir felaketle karşı karşıya kalırsınız. Türkiye'nin geleceği konusunda şuraya fabrika yapalım demek artık yetmiyor. Yetenekli insanları Türkiye'de tutup, yüksek yetenek inşası sağlamak zorundayız. En yetenekli insanların yurt dışında değil Türkiye'de çalışmasını istiyoruz. Teknolojiyi üretimle birleştirirseniz çok şeyi başarırsınız. Sanayimiz var ama vasat bir sanayi. Elin oğlu bir çantayla gelir sizin kazandığınızdan çok daha fazlasını kazanır gider.

'DEVLET TEKELLEŞME YARATMAZ'
Biz ekonomiyi düzelteceksek bu bilgiyle ve birikimle olur. Ekonomideki en büyük etkiyi yaratan devletin kendisidir. Vergileri kim için harcayacaksınız? Nasıl planlayacaksınız? Topladığınız parayı 5'li çete için harcarsanız başka türlü, yatırım yaparsanız başka türlü sonuç elde edersiniz. Devlet topladığı kaynağı kamu çıkarına harcamak zorundadır. Devlet tekelleşme yaratmaz. Devletin saydam olması lazım. 5'li çete devleti soyuyor, milyar dolarları götürüyor. Biz bunları seyir mi edeceğiz? Toplumun ahlakı bunu kabul eder mi? Biz adaletli olacağız diye söz veriyoruz.

KHK'LILARIN GÖREVE İADESİ
Acaba Kılıçdaroğlu'nu nasıl zor durumda bırakırız diye düşünüyorlar. Daha önce söyledim. KHK ile barış akademisinde görevden alınanları iade edeceğiz. KHK ile atılmış bir kişi, mahkemeye gitti. Savcı diyor ki bir şey yok. Biz göreve iade edeceğiz. KHK ile atmışsınız, mahkemede beraat etmiş. Biz başlatacağız. Mahkum olanlar var, terörden ötürü. Terörden mahkum olmuşsa biz nasıl göreve getirelim? Bunlarda akıl yok. FETÖ ile kucak kucağa yatan sizdiniz. Her türlü rezaleti yapan sizdiniz. Suçlanan Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu kim haksızlığa uğradıysa adalet için oradadır. Devletin dini adalettir. Halk benim ne dediğimi gayet iyi biliyor.

DEVLET BAHÇELİ'NİN CHP İLE SORUNU NE?
Şunu ifade edeyim, sayın Bahçeli'nin bana olan tavrını anlarım. Oy kaybediyor. Samimi olan bütün milliyetçiler bizim yanımızda. Vatanseverlik ülkücülükse biz de ülkücüyüz. Dünyada hastanesi olmayan tek ordu, Türk ordusu. Niye kardeşim? Hangi gerekçeyle aldın hastaneleri. Şimdi kalkıp beni milliyetçilikle eleştiriyor. Bizim milliyetçiliğimiz Akdeniz'in sularına yazılmıştır. AK Parti ve MHP'nin yatacak yeri yok.

SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLAMASI
Bütün kaçakçılarla fotoğrafı çıkıyor. Bu İçişleri Bakanı mıdır, yoksa başka bir model midir. İçişleri Bakanı olacak kişinin elinde çok yetki var. Temiz insan, ahlaklı insan olması lazım."