Konda Araştırma: ''3 parti baraj altında kalabilir''

Konda Araştırma: ''3 parti baraj altında kalabilir''
Güncelleme:

Konda Araştırma'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, İYİ Parti, MHP ve HDP için baraj problemi olduğunu söyledi.

Konda Araştırma'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, İYİ Parti ve Abdullah Gül hakkında çarpıcı bir yorumda bulundu.

Konda Araştırma'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Hürriyet'ten İpek Özbey Şaka'nın sorularını yanıtladı.

Ağırdır, "Ne İYİ Parti ne de Abdullah Gül meselesinin toplumda karşılığıyla medya ve görünür salonlarda ağırlığı arasında bir asimetri var. Gündelik hayatta burada göründüğü kadar bir ağırlığı yok" ifadelerini kulllandı. İYİ Parti, MHP ve HDP için baraj problemi olduğunu belirten Ağırdır, "Bizim yarın sabaha dair yeni bir ütopyaya ve hikâyeye ihtiyacımız var. Ama bu ihtiyacı gidermek için yeniden Türkiye’yi düşünmemiz, bildiklerimizi yenilememiz lazım" dedi.

İşte Ağırdır'ın açıklamalarından dikkat çeken ayrıntılar:

CUMHUR İTTİFAKI

Sadece Türkiye siyaset tarihi değil, herhalde dünya siyaset bilimi için de özgün bir örnek. MHP’nin kritik zamanlarda Türkiye’nin kaderini belirleyecek birtakım kavşaklarda hamleler yaptığını görüyoruz. Bunu kutsal, ulvi bakışlarıyla devletin bekası için yapıyor olabilirler. Ama ben ‘şimdiki kararları ülkenin yararına mı oldu” diye baktığımda orada tartışmalı bir durum olduğunu görüyorum.

KULİSLERDEKİ ABDULLAH GÜL İDDİALARI

Ne İYİ Parti ne de Abdullah Gül meselesinin toplumda karşılığıyla medya ve görünür salonlarda ağırlığı arasında bir asimetri var. Gündelik hayatta burada göründüğü kadar bir ağırlığı yok.

İYİ PARTİ'DE HABERLER KÖTÜ

İYİ Parti, şimdiye kadar MHP tabanında olup da eleştirel bakanlar ve CHP’de olup da Kemal Bey’i yetersiz görenlerde karşılık buluyor. Merkez Parti, sağ-sol kavramlarının da bir anlamı yok bugün.

"3 PARTİ İÇİN DE BARAJ SORUNU VAR"

Baraj problemini konuşacaksak bu, İYİ Parti için de, MHP için de, HDP için de vardır. Ama HDP’nin bütün zaaflarına rağmen barajı geçme şansı İYİ Parti ve MHP’ye göre daha yüksek.

Röportajın tamamı için tıklayın...