MHP'de muhaliflerden ilk tepki

MHP'de muhaliflerden ilk tepki

MHP genel başkan adayları mahkemenin olağanüstü kurultay kararını değerlendirdi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etti. Mahkemenin karar vermesinin ardından MHP Genel Başkan adayları Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın ilk değerlendirmelerini yaptı.

Oğan karara ilişkin, "Birleşmeler zannediyorum ikinci, üçüncü turda olacak. Üçüncü turda en çok oyu alan kazanacaktır. Birleşmeler muhakkak olacaktır. Biz kendimize ülkücü harekete güveniyoruz. Allah nasip ederse, kurultaydan başarı ile çıkacağımızı düşünüyoruz. Devlet abinin bütün adayları çağırıp bir danışma mekanizması yapmasını bekliyoruz. Kurultayımızda asla bir kavga olamayacaktır. İktidar yürüyüşü için hazırlıklarımıza başlayacağız" diye konuştu.

Oğan Twitter hesabından da ''Olağanüstü kurultayımız vatanımıza, milletimize, partimize ve camiamıza hayırlı olsun. Ülkücü Hareket Engellenemez'' mesajını paylaştı.

AKŞENER: ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR

MHP'de bir diğer aday Meral Akşener ise mahkeme kararının ardından attığı tweette ''Adalet mülkün temelidir'' ifadelerini kullandı.

KORAY AYDIN: DEĞİŞİM KAÇINILMAZ HALE GELDİ

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP’nin olağanüstü kongreye götürülmesi yönündeki kararına ilk tepkisini sosyal medyaüzerinden verdi Aydın’ın açıklaması şöyle: "Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin aldığı olağanüstü kurultay kararının Milliyetçi ?Ülkücü Harekete hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bu karar, Türk demokratik hayatına ve yargının bağımsızlığı ilkesine ciddi bir katkı niteliğindedir. 548 üst kurul delegemizin ile ülkücü camianın değişim ve iktidar beklentisi artık geri dönülemez bir aşamaya gelmiştir. Her vesileyle ifade ettiğimiz gibi bu beklentinin somut tezahürü olan ülkücü iradenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Hiç kimse merak etmesin, emanet ehil ellerdedir. Sahipsiz değildir.”