MHP'de neler oluyor ?

MHP'de neler oluyor ?

MHP'de Ümit Özdağ'ın istifasından sonra MHP'de kazanlar yeniden kaynamaya başladı.

MHP'de, Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı yaparak görevinden istifa etmesiyle başlayan dalgalanma süreci büyüyor.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre parti kulislerinde, önümüzdeki günlerde 11-12 milletvekilinin Özdağ’ın açıklamalarına destek vermek için bildiri yayınlayacağı konuşuluyor. Genel Başkan adayları; Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın, Süleyman Sazak ile Selim Kaptanoğlu da, Ümit Özdağ’ı telefonla arayıp istifa kararından dolayı tebrik etti. Özdağ ile muhalif adayların telefon trafiği hızlandı.

İçeriden vurulan darbeler MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin moralini bozdu. Bahçeli’nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Uşak’tan aday gösterdiği eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile bir dönem Başkanlık Divan üyesi yaptığı eski Ankara milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem Meral Akşener’in safına geçti. Her iki isim Akşener’in gövde gösterisi yaptığı Denizli ve Uşak gezilerinde yanında yer aldı.

Bahçeli’ye karşı bayrak açan muhalif isimler mahkemenin vereceği karar öncesi olağanüstü kongre için sahaya indi. Meral Akşener’in dışında Sinan Oğan ve Koray Aydın yurt gezilerine çıktı. Ziyaret programı kongre için imza verdikleri için MHP tarafından teşkilatları kapatılan illere gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

BAHÇELİ ZORDA

Ümit Özdağ’ın 3 ay önce getirildiği görevinden istifa etmesiyle birlikte ivme kazanan kopuş süreci MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile parti yönetimini zora soktu. Genel Merkez yönetimi, Başkanlık Divanı ve MYK’da yeni istifaların önüne geçmek için devreye girdi.

Meral Akşener’le birlikte Sinan Oğan ve Koray Aydın da yurt gezilerini sürdürüyor. Geçen hafta Bursa ve Uşak’ı ziyaret eden Sinan Oğan, yarın Sivas, Pazar günü ise Eskişehir’e gidecek. Üç gündür İstanbul’da ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Koray Aydın ise haftaya Balıkesir ve Mersin’e çıkartma yapacak.