Millet İttifakı'ndan AK Partili Zengin atağı...

Millet İttifakı'ndan AK Partili Zengin atağı...
Güncelleme:

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa'yı savunurken "yalnız bırakıldım", "hedef gösterildim" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e DEVA'nın ardından İYİ Parti de destek açıklaması yaptı.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa’nın kaldırılmasına yönelik tartışmada, “Kırmızı çizgimizdir” diyen ve tehdit edildiğini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in parti içinde de yalnız bırakıldığı belirtiliyor.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre AK Parti grubu içinden Zengin’e bugüne değin açıktan destek gelmediği ve Zengin’i aramadığı öğrenildi. Ancak Zengin’e destek partisi dışında muhalefet partilerinden geldi.

Önce DEVA Partisi Zengin için “destek açıklaması yaparken” son desteğin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den gelmesi de dikkat çekti.

ZENGİN NEDEN HEDEFE KOYULMUŞTU?

Zengin, Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) '6284' sayılı kanunun değiştirilmesiyle ilgili talebine itiraz ettiği için parti tabanınca hedef gösterilmişti. 

16 Mart'ta iktidara yakınlığıyla bilinen A Haber’de konuya ilişkin konuşan Zengin, şunları söylemişti:

"Artık bu konu hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Hedef haline geliyorum. Sayın bakanımız açıklama yapıyor, sayın cumhurbaşkanımızın açıklamaları var ama ben bu konuda ne zaman bir şey söylesem normali çok aşan bir hedef olma hali ortaya çıkıyor."

 "Sadece Twitter’dan değil, çok düzenli ve planlı bir saldırıya dönüşüyor. Bununla da kalmıyor, telefonuma yüzlerce tehdit mesajları alıyorum. Bunun ne kadar ciddi bir konu olduğunu bilmiyorum kamuoyu fark ediyor mu."

"Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili tartışmayı Saadet Partisi açmıştır. Bugün altılı masaya baktığınız zaman yan yana durduklarında var mı bir çatışmaları? Sayın Akşener, İstanbul Sözleşmesi’nin geleceğini söylüyor. Saadet Partisi’nden en ufak bir ses yok, bir uzlaşma var."

Sunucu Altınok’un "Bu saldırılar muhalefetten mi geliyor?" sorusuna "Hayır" cevabını veren Zengin, şöyle devam etmişti:

 "Bu tartışmanın üslubuna itirazım var. Artık bu kanunla ilgili hiçbir şey söylemek istemiyorum. Yorgunum. Yalnızlıktan da yorgunum, camiamızın içinde bulunduğu durumu değerlendirirken de hüzün duyuyorum."