Muhalefet adayını neden hala açıklamadı ? Kılıçdaroğlu yanıt verdi

Muhalefet adayını neden hala açıklamadı ? Kılıçdaroğlu yanıt verdi
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Samsun'da düzenlediği partisinin grup toplantısında "Neden hemen cumhurbaşkanı adayınızı göstermiyorsunuz?" şeklinde sorulara yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Samsun'da gerçekleştirdiği grup toplantısında açıklamalarında bulundu.

Türkiye'nin yeni bir iklime ihtiyacı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Kavgadan uzak durmaya, barışmaya, beraber olmaya, mücadele etmeye hepimizin ihtiyacı var" dedi.

Açıklamasında 'beşli çete'ye tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Alıyorlar paralarını vakıf ayaklarına, bir vakıf Türkiye'de, bir vakfın bir ayağı Amerika'da. Buradan oraya milyon dolarları götürecekler, Bay Kemal de bunu seyredecek. Yemezler!" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı ve cumhurbaşkanı adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bize diyorlar ki "Neden hemen cumhurbaşkanı adayınızı göstermiyorsunuz?" Önce bu işin felsefesini ortaya koymamız lazım. Arkasından hep beraber bir araya geleceğiz, cumhurbaşkanı adayımızı seçeceğiz ve kamuoyuna duyuracağız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'nin yeni bir iklime ihtiyacı var. Kavgadan uzak durmaya, barışmaya, beraber olmaya, mücadele etmeye hepimizin ihtiyacı var. Çok ayrıştık, çok kamplaştık. Komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık. Buradan Türkiye'yi çıkarmamız gerekiyor. Birbirimize selam vermeliyiz, ben Türkiye'de bu iklimi yaratmaya talibim ve mutlaka yaratacağım.

Vezirköprü ve Bafra'da bizim oyumuz çok düşük ama kabahati arayacaksak bizde. Gelmedik, sofranıza oturmadık. Ankara'da laflar ettik. Olmuyor. Olması gereken gideceksin vatandaşın ayağına. Bir derdi var mı, yok mu onu parlamentoya taşıyacaksın. Toplumla helalleşmek istedik. Kusurumuz, yanlışımız var dedik ama erdemli insan hatadan ders çıkaran insandır. O nedenle geldik, birlikteyiz.

Samsun'un bizim için ne kadar değerli bir olduğunu biliyorum. Milli Kurtuluş Savaşı içerisinde ilk kıvılcımın yandığı yerdir. Bu bölge bizim açımızdan da bütün dünya açısından da çok önemli. Çünkü verdiğimiz mücadele bütün mazlum milletlere örnek bir mücadeleydi.

Yarın 1 Eylül, balıkçılar çıkıyorlar. Onlara 'Vira' diyelim. Onlara bereketli günler dileyeyim. Onlarında büyük sorunları var. Ben bu ülkenin beşli çetesine talip değilim. Ben bu ülkenin fakirine, sorunlarına talibim. Herkesin sorunlarını çözme konusunda irade ortaya koyarsak o zaman ülke gerginlikten kurtulur.

Ben bu ülkenin beşli çetesine talip değilim, ben bu ülkenin varsıllarına talip değilim. Ben bu ülkenin fakir fukarasına, sorunlarına talibim.

BEŞLİ ÇETE TEPKİSİ

Bafralılar size sözüm var; beşli çetelerin burnundan getireceğim. Paraları götürüyorlar. O paraların tamamını getireceğim. Alıyorlar paralarını vakıf ayaklarına, bir vakıf Türkiye'de, bir vakfın bir ayağı Amerika'da. Buradan oraya milyon dolarları götürecekler, Bay Kemal de bunu seyredecek. Yemezler!

"ÖNYARGILARINIZDAN ARINMANIZI İSTİYORUM"

Çiftçi kardeşim üretiyor. Hollanda toprak olarak Konya'dan küçük ama tarım ihracatı Türkiye'nin 5 katı. Niye dışarıdan saman, et, buğday ithal ediyoruz? Eskiden tütün ihraç ediyorduk, şimdi ithal ediyoruz. Bütün bu gerçekleri bilerek sandığa gitmenizi istiyorum. Önyargılarınızdan arınmanızı istiyorum. Çiftçi sana kırmızı mazot vereceğim kardeşim. Denizdeki yata hangi fiyattan veriyorsan çiftçiye de o fiyattan vereceksin.

"ÖĞRETMENLER YERDE SÜRÜKLENİYOR"

Geçen gün öğretmenler bir hak talebinde bulundular. Öğretmenler yerde sürükleniyor. Olmaz! Öğretmen başımızın tacıdır. Hangi görüşten olursa olsun bütün evlatlarımızı yetiştiren kişidir. Öğretmeni yerde sürükleyemezsiniz.

MİLLET İTTİFAKI AÇIKLAMASI

Bir millet masası var. Sayı altı kişi, altı lider bir aradayız. Altımız ortak hareket ediyoruz. Demokrasi istiyoruz, hukuk istiyoruz, adalet istiyoruz, kadın-erkek eşitliği istiyoruz.

Her birimiz beraber hareket ediyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu şartları biliyoruz.

Bize diyorlar ki "Neden hemen cumhurbaşkanı adayınızı göstermiyorsunuz?", biz hangi konularda görüş birliğine vardık, önce bunu oturup konuşmamız lazım. Önce bu işin felsefesini ortaya koymamız lazım. Birliktelikte ne yapacağız, hangi olayları öncelikle ele alacağız, hangi komisyonları kurucağız... Önce bunları tespit edeceğiz, arkasından Allah nasip ederse hep beraber bir araya geleceğiz, cumhurbaşkanı adayımızı seçeceğiz ve kamuoyuna duyuracağız. Şundan emin olun; 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın seçtiği cumhurbaşkanı olacak. O cumhurbaşkanı devleti bilecek, devlette adaleti, liyakati bilecek. Fakirin, fukaranın yanında olacak.