Niğde'de Belediye Başkanlarının Chp'den Ak Parti'ye Geçmesi

Niğde'de Belediye Başkanlarının Chp'den Ak Parti'ye Geçmesi

Orhanlı Belediye Başkanı Polat: - "Geçme kararı aldıktan sonra CHP İl Başkanı haberimizi aldı ve bizi partiden ihraç etti"- Yeşilgölcük Belediye Başkanı Şengül: - "AK Parti çatısı altında daha verimli ve kaliteli hizmet edeceğimize inandık. Bu niyetle AK

NİĞDE (AA) - Niğde merkeze bağlı Orhanlı ve Yeşilgölcük belde belediye başkanları Erhan Polat ile Hakkı Şengül, AK Parti'ye dilekçelerini verdikten sonra CHP İl Başkanı tarafından partiden ihraç edildiklerini bildirdi.

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıldır CHP'den belediye başkanlığı yaptığını aktararak, beldeye daha iyi hizmet etmek için AK Parti'ye geçme kararı aldığını söyledi.

AK Parti'ye geçmek için dilekçe verdikten sonra partiden ihraç edildiğini anlatan Polat, "Geçme kararı aldıktan sonra CHP İl Başkanı haberimizi aldı ve bizi partiden ihraç etti. Şu an hiçbir sıkıntımız yok, mutluyuz." diye konuştu.

Yeşilgölcük Belediye Başkanı Hakkı Şengül ise halka hizmet Hakk'a hizmettir düsturuyla yola çıktıklarını belirterek, "2 yıl Cumhuriyet Halk Partisinde görev yaptık. Doğal olarak halkımız bizden daha çok hizmet bekledi. Projelerimize yetişemiyorduk. AK Parti çatısı altında daha verimli ve kaliteli hizmet edeceğimize inandık. Bu niyetle AK Parti'ye müracaat ettik. Müracaat ettikten sonra CHP tarafından ihraç edildik." dedi.

Bundan sonraki 3 yıl içerisinde daha hayırlı işlere imza atacaklarına inandığını vurgulayan Şengül, CHP'nin son dönemdeki politikalarının fikirleriyle uyuşmadığını söyledi.

- "İhraçları bize başvurduktan sonra oldu"

AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir de partilerine Türkiye genelinde katılımın çok yoğun olduğunu belirterek, bundan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özdemir, şunları kaydetti:

"Bazı basın organlarında 'CHP'den ihraç edilen belediye başkanları AK Parti'ye katıldı' denilmiş. CHP'den ihraçları bize dilekçeleri verildikten sonra oldu. Konuyla ilgili CHP'den de bizi aradılar, biz de 'Doğrudur belediye başkanlarımızın dilekçelerini aldık' dedik. Bu olaydan sonra ihraç edildiler. Herhangi bir partiden ihraç edilmiş birilerini almış değiliz. Böyle bir algı yapılmaya çalışılıyor. AK Parti ve Niğde İl Teşkilatı olarak Orhanlı ve Yeşilgölcük kasabalarına elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışacağız. Kasabalarımıza ve şehrimize hayırlı, uğurlu olsun."