''Öcalan ile hükümet anlaştı'' iddiası !

''Öcalan ile hükümet anlaştı'' iddiası !

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'dan bomba 'Öcalan' iddiası..

Taraf yazarı Mehmet Baransu 'Ankara Notları'na bugün de devam etti. Çözüm süreci ile ilgili çarpıcı kulis bilgileri derledi.

Baransu, hükümetin Öcalan ile her türlü konuda anlaştığını ve çözüm süreci sonunda 'ev hapsi'ne çıkacağını iddia etti.

ÖCALAN'A EV HAPSİNDE UZLAŞI

Öcalan'ın 'ev hapsi' iddiasını şu sözlerle duyurdu;

"Ankara’da aldığım notların arasında, devlet ve hükümetin Öcalan’la her konuda anlaştığı da var. Detaylara girmeseler de sürecin yol haritasının hem devlet hem Öcalan açısından net ve yazılı olduğu izlenimi aldım. Sürecin sonunda Öcalan ev hapsine çıkarılacak gibi. Kamuoyuna açıklanmasa da bunun da anlaşması yapılmış. Zamana yayarak, kamuoyu alıştırılmaya çalışılıyormuş. Bu ülkeye barış gelecekse doğrusu bu planlamanın da doğru bir strateji olduğu notunu düşeyim"

BAKANIN KİMLİĞİ ŞAŞIRTTI

Baransu'nun bombası bununla da sınırlı kalmadı. PKK'nın ölüm oruçlarını sonlandırmasında bir bakanın aracı olduğunu belirten Taraf yazarı, "kimliği doğrusu benim açımdan şaşırtıcı oldu" dedi.

Mehmet Baransu, AK Parti'den üç isimle görüşerek ismin doğruluğunu teyid ettiğini belirtti ve ekledi;

"Ölüm oruçlarının tartışıldığı o sıcak günlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İmralı Adası’na giderek PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmüş. İkilinin ne görüştükleri konusunda herhangi bir bilgi öğrenemesem de adaya gitme nedeni ölüm oruçlarını sonlandırmakmış. Bu görüşmenin ardından da Öcalan, “Ölüm oruçlarını bitirin” mesajını vermiş"