Paralel örgüt operasyonunda şok detaylar !

Paralel örgüt operasyonunda şok detaylar !

İzmir'de aralarında eski emniyet müdürleri ve bürokratların bulunduğu 57 kişi gözaltına alındı. İşte gün boyu yaşananlar..

İzmir merkezli 18 ilde sabah saatlerinde gerçekleştirilen ‘paralel yapı’ operasyonunda aralarında üst düzey bürokrat ve emniyet mensuplarının da bulunduğu 57 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İzmir eski İl Emniyet Müdürü A.B., eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı M.A.Ş., eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı T.A., M.K., merkez valisi olduğu öğrenilen A.K., ve S.A. ile Mülkiye Müfettişi F.İ.’nin de bulunduğu iddia edildi. Operasyonun “Askeri Casusluk Davası”ndaki “kumpaslarla” ilgili olduğu duyuruldu.

Operasyonun detaylarına ulaşan Sözcü muhabiri Gökmen Ulu’nun haberine göre; eski Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu da arananlar listesinde. Şu anda Merkez Valisi olan Oduncu’ya güvenlik güçlerinin ikametgah adresinde ulaşamadıkları öğrenildi.

GÖZALTILAR EMNİYET’TE

Savcılığın bilgisi dahilinde bu sabaha karşı çeşitli adreslere operasyonlar düzenlendi. Gözaltına alınan aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu şüpheliler, İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şubesi’ne götürüldü.

1-20151103152128.jpg111_a-001.jpg

ASKERİ CASUSLUK DAVASI İLE İLGİLİ

Operasyonun Askeri Casusluk Davası’ndaki kumpaslara yönelik olduğu öğrenildi. Operasyonla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada; “Kamuoyunda FETÖ/PDY Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması olarak bilinen örgüte mensup olduğu iddia edilen kişilerin, kamuoyunda İzmir Askeri Casusluk davası olarak bilinen davaya esas teşkil eden soruşturma sürecinde, terör örgütünün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda taraflı ve kasıtlı olarak usulsüzlükler yaptıkları ve bu davanın şüphelilerinin kamuoyunda itibarsızlaştırılarak Devlet bürokrasisinden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialar ve bu yönde ciddi bulgular elde edilmesi üzerine; Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında toplanan deliller doğrultusunda haklarında yeterli şüpheye ulaşılan aralarında üst düzey kamu görevlilerinin de bulunduğu toplam 57 kişiye yönelik olarak 03/11/2015 tarihi itibari ile gözaltına alınma talimatı verilmiştir. Konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir.” denildi.