Sizce son zamanlarda en iyi çıkış yapan siyasi lider kimdir?

Sizce son zamanlarda en iyi çıkış yapan siyasi lider kimdir?
Güncelleme:

Haber3.com'un düzenlediği "Sizce son zamanlarda en iyi çıkış yapan siyasi lider kimdir?" sorulu anket sonuçlandı. İşte 4 adayın yarıştığı ankettin sonuçları.

Haber3.com olarak geçtiğimiz hafta başlattığımız "Sizce son zamanlarda en iyi çıkış yapan siyasi lider kimdir ?" sorulu anket sona erdi.

Anketi İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yeni bir siyasi hareketin başındaki isim olan Meral Akşener ile yarışan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş %38 oy alarak birinci oldu.

Peki nasıl oldu da yapılan genel seçimlerde bırakın %10 barajını yakalamayı yüzde 1 bile oy alamayan BTP'nin Genel Başkanı Haydar Baş bu ankette birinci olabildi ?

Bunun nedeni bize göre BTP lideri Haydar Baş'ın özellikle son günlerde düzenlediği ve katıldığı panel ve toplantılarda Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yapmış olduğu yorumlar. Çünkü Baş yaptığı açıklamalarla aslında muhafazakar kesim ile Atatürk arasında bir köprü bile kuruyor.

Özellikle Haydar Baş'ın son olarak katıldığı "Atatürk Vatandır" adlı bir sempozyumda Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir için yaptığı açıklama hala gündemde yer buluyor.

Haydar Baş bu sempozyumda Atatürk'ün manevi yönüne dikkat çektiğini belirterek şunları söylemişti:

"Atatürk kendi lisanı ile diyor ki "Ben Meydan Dedesi Kemal'im. Meydan dedesi ne demek? Evliyaların başı Kutbul Aktab demek. Onun için O'nun kabrini ziyaret ederken kesinlikle abdestli olun. Öyle bir insanın yanına gidiyorsunuz ki Genelkurmay Başkanı, Cumhurbaşkanı, Paşa... Hazrol vaziyetinde duracaksın. Öyle dur bak ne alıyorsun oradan? Onu kuşatan sülalesi. İmam Ali Efendimiz, Hz. Fatıma Anamız..."

Seçiniz...