Yaşar: ''Yenimahalle’yi hemşerilerimle yönetiyoruz''

Yaşar: ''Yenimahalle’yi hemşerilerimle yönetiyoruz''
Güncelleme:

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çorum İli İskilip İlçesi Çatkara Köy Derneği’ni ziyaret etti. Yaşar Demetevler bölgesinde bulunan dernek binasında vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Dernek üyeleri ve Demetevler sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Başkan Yaşar’ın yanı sıra, Başkan Vekili Mehmet Kartal ve Başkan Yardımcısı Behiç Başar Bal, Çatkara Köyü Derneği Başkanı Satılmış Güler, muhtarlar ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

“10 yıldır hemşeri derneklerine destek veriyoruz”

Yenimahalle’de göreve geldiği günden beri vatandaşlar arasında birlik ve beraberliğin sağlanması için büyük öneme sahip hemşeri derneklerine destek verildiğinin altını çizen Başkan Yaşar, “Yenimahalle’de yaşayan vatandaşlar olarak hepimiz doğduğumuz toprakları bırakarak, doyduğumuz topraklara, Cumhuriyetin Başkenti Ankara’ya geldik. Geleneklerimizi ve göreneklerimizin bizden sonra gelecek kuşaklara tanıtılması, insanların iyi ve kötü gününde bir arada olmasını sağlaması açısından hemşeri derneklerine büyük önem veriyorum. Bu nedenle görev süremiz boyunca yetki çerçevesi içerisinde elimizden gelen bütün desteği kurulan bu derneklere veriyorum. Hemşerilik bilincinin nesilden nesile aktarılması için 10 senedir ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi.

“Yenimahalle’yi tanıyorum, vatandaş odaklı çalışıyorum”

Ülkemizde yeni bir yerel seçime girildiğini belirten Yaşar, “Kenti ve ilçeyi layıkıyla yönetecek, vatandaşın verdiği vergileri verimli bir şekilde kullanacak adayların seçilmesi dileğiyle yeni bir yerel seçime giriyoruz. Türk Milletine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. 56 yıldır Yenimahalle’de yaşıyorum. İlçemizde hangi mahallenin ne sıkıntısı var biliyorum ve vatandaş odaklı çalışıyorum. Görev süremiz boyunca hiç kimseyi dinine, diline, siyasi görüşüne bakmadan, ötekileştirmeden, her mahallemize eşit hizmet götürme düşüncesiyle hizmet ettik. 2009 yılının Yenimahalle’si ile 2019’un Yenimahalle’si arasındaki farkı vatandaşlarımız biliyor. Çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız ve kadınlarımızın faydalanması için eğitim, spor, kültür ve sanat gibi birçok alanda hizmet veren merkezler inşa ettik. İlçemizin hemen hemen her mahallesinde açmış bulunduğumuz YENİMEK kursları ile meslek edinen ve zamanını dolu dolu geçiren kadınlarımız ve gençlerimiz, Yenimahalle’de yaşamanın haklı gururunu yaşıyor. İlçe belediyemiz kurulduğu günden bu yana yapılanın kat kat fazlasını 10 yılda Yenimahalle’ye kazandırdık.Durmadan usanmadan çalışacağız. Benim amacım, gençlerimizin ve çocuklarımızın yaşamaktan keyif alacağı bir Yenimahalle yaratmak” şeklinde konuştu.

Başkan Yaşar’a teşekkür

Derneklerine yapmış olduğu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Çorum Çatkara Köyü Derneği Başkanı Satılmış Güler, “Başkanımızın derneklere verdiği destek ve yapmış olduğu hizmetler bizi mutlu ediyor. Toplantımıza katılarak, sıkıntılarımızı dinlediği için Başkan Fethi Yaşar’a teşekkür ediyorum” dedi.