Yeni güvenlik konsepti ne oldu ?

Yeni güvenlik konsepti ne oldu ?

Başbakan Davutoğlu'nun "Ankara'nın güvenliği için" daha 22 gün önce yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 17 Şubat tarihinde Ankara’da meydana gelen ve 29 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıdan 3 gün sonra Ankara Valiliğinde “il brifingi” almış ve terörle mücadele konusunda “yeni konsept” açıklaması yapmıştı.

Davutoğlu’nun bu açıklamalarının ardından sadece 22 gün sonra Ankara’nın bir başka kanlı saldırıya daha uğraması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

“BAŞKENT’E HAS GÜVENLİK ANLAYIŞI”

Davutoğlu 20 Şubat günü yaptığı açıklamada “Bugün ele aldığımız en temel husus, Ankara’ya has, Başkent güvenlik anlayışı ve konsepti bağlamında bir çalışmayı en kısa zamanda, bugün ele aldığımız prensipler etrafında şekillendireceğiz” demişti.

“NE İHTİYAÇ VARSA SÜRATLE YAPACAĞIZ”

Güvenlik birimlerine talimat verdiğini belirten Davutoğlu “net olarak şu talimatı verdim; hiçbir şekilde mazeretle gelinmemeli. Ne ihtiyaç varsa, ne teçhizat takviyesi yapılması gerekiyorsa bunu en süratle yapacağız ve personel takviyesi gerekiyorsa personel takviyesi yapacağız” diye konuşmuştu.

29 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Davutoğlu’nu “yeni güvenlik konseptine” iten 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokak’ta askeri servislere yönelik bombalı saldırıda 29 kişi hayatını kaybetmişti.