Yeni Meclis Başkanı: ''Koalisyon iyi olur''

Yeni Meclis Başkanı: ''Koalisyon iyi olur''

İlk başta ‘koalisyona girmeyiz’ diyenlerin şimdi farklı konuştuğunu söyleyen Meclis Başkanı Yılmaz, “Her parti bir diğeriyle uzlaşabilir” dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta yerel yayın yapan Kanal 58 televizyonunun programına katıldı. Meclis başkanlığının kendisine sürpriz olup olmadığının sorulması üzerine, Yılmaz şunları söyledi: “Doğrudur. Beklemediğim bir şeydi. NATO savunma bakanları toplantısı vardı bende o toplantıdaydım. Üç gün orada kaldım. Döndükten sonra TBMM başkanları arasında benim de ismimin geçildiği ifade edildi. Benim için de beklenmedik bir şey oldu” dedi. 

‘Ara faydalı oldu’
 
Meclis Başkanı Yılmaz daha sonra Ak Partinin kırmızı çizgileri olmadığını belirterek, şöyle dedi: “Çevremizde ateş çemberi var. Bu ateş çemberi içerisinde bu ülkeyi esenlikle, güvenlikle limana ulaştırmak lazım. Kırmızı çizgi koyarsanız kendinizi kısıtlarsınız, bu milleti hizmetten alıkoyarsınız. Bence seçim yapıldıktan bu zamana kadarki sürede o kırmızı çizgileri olanların bir çoğunun kırmızı çizgisinin de farklı bir söyleme düştüğünü gördük. Bu aranın dahi faydalı olduğunu düşünüyorum. İlk başta biz koalisyona girmeyiz, koalisyona katılmayız diyenler şimdi en azından her birisi şunlar olursa koalisyona katılırız diye bir açıklamada bulundular. Ben koalisyon olursa bu ülke için iyi olacağını düşünüyorum. Bu millete bir hükümet koymak lazım, bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamak lazım.”
 
‘Meclis’te blok yok’
 
“Türkiye’de sorumluluğu ağır olanların daha geniş olması lazım, şu ana kadar gördüğüm birinci partinin daha geniş davrandığıdır. Meclis başkanlığı seçimi de gösterdi ki mecliste bir blok yok. Yani her parti bir diğeriyle uzlaşabilir, bir araya gelebilir.”