Yeni partinin kaç vekili var ? Canlı yayında açıkaldı

Yeni partinin kaç vekili var ? Canlı yayında açıkaldı
Güncelleme:

Milli Görüş’ün yayın organı TV5’te yayımlanan “Kulis Ankara” programında, kurulması konuşulan yeni parti damga vurdu.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde kurulacağı belirtilen yeni partiyle ilgili, Wikileaks belgelerinde ABD’nin kaynağı olarak gösterilen ve AKP’lileri ABD’li yetkililerle görüştüren Nuray Başaran dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“AK PARTİ'NİN İÇİNDEN BENCE BİR HAREKET BAŞLADI BİR SÜRE ÖNCE”

Başaran programda şunları kaydetti:

“AK Parti kurulduğu günden beri içinde bir kaynama var. Dikkat ederseniz o ilk zamanlarda da işte Cemil Çiçek grubu Abdülkadir Aksu grubu… Şunun şu kadar milletvekili var, bunun bu kadar, yarın ayrılıyorlar, 10 kişi 15 kişi...

Kulislerde hep bu konuşuldu ama hep gizli kapaklı, sessizce konuşuldu, kapandı. Ama ayrılmadılar Hep de bir bütün olarak Tayyip Bey onları derleyip toparlayıp yönetmeyi bildi. Fakat son dönemde gerek 16 yıllık iktidarın verdiği yorgunluk, gerekse içeride birtakım çatışmaların, taleplerin bazen yerine gelip bazen yerine gelmemesinden dolayı kırgınlıklar, çekişmeler giderek arttı.

Eskiden birebir konuşmalarda bize söylenirdi, ‘off the record’ denirdi. Ama işte ona göre bak denirdi bir gazeteci olarak en azından bana… Şimdi artık işte Aydın Ünal aleni yazıyor. İnsanlar aleni konuşuyor. İki-üç kişilik grupları bırakın, 15- 20 kişilik gruplar arasında bu tartışılıyor ve AK Parti'nin içinden bence bir hareket başladı bir süre önce.”