Yurt genelinde dev operasyon !

Yurt genelinde dev operasyon !

İstanbul'da terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda 3 kişi gözaltına alınırken yurt genelinde bir çok ilde terör operasyonları düzenlendi.

Yurt genelinde farklı terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar devam ediyor… Terörle Mücadele Ekipleri sabah saatlerinde bir çok ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Binlerce polisin katıldığı baskınlarda onlarca kişi gözaltına alınırken, çok sayıda silah ve örgütsel döküman da ele geçirildi.

İSTANBUL’DA IŞİD OPERASYONU

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda başta Başakşehir ve Pendik’te önceden tespit edilen adreslere baskın yapıldı. Çok sayıda polisin katıldığı operasyonun hedefinde IŞİD terör örgütü olduğu belirtildi.

Operasyonda, Irak ve Suriye’deki çatışma bölgelerine gittikleri tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 kurusıkı tabanca, bir kısa namlulu tüfek, çok sayıda mermi, örgütsel dokümanlar ve dijital malzemeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

Öte yandan sabah saatlerinde yurt genelinde bir çok ilde de terör örgütlerine yönelik operasyon düzenlendi. İşte operasyon yapılan iller;

ADANA’DA PKK VE KCK OPERASYONU

Adana’da terör örgütü PKK ve KCK’ya yönelik 17 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 5 tabanca, 2 pompalı tüfek ve bu silahlara ait birçok mermi ve fişek ele geçirildi.

ŞANLIURFA’DA PKK OPERASYONU

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda, PKK üyesi oldukları iddiasıyla Mehmet B, İbrahim Halil Ç. ve Halil B. gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametgahlarında aramalarda ise 1 Kalaşnikof tüfek, 1 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 308 mermi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

ANKARA MERKEZLİ DÖRT İLDE PKK OPERASYONU

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara’nın yanı sıra İstanbul, Adana ve Van’da terör örgütü PKK’nın şehir yapılanmasına yönelik operasyon gerçekleştirdi. Söz konusu illerde toplam 5 kişiyi gözaltına aldı.

İZMİR’DE YDG/H OPERASYONU

İzmir’de, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG/H’ye yönelik 3 ilçede eş zamanlı düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.