Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın ''asgari ücrete zam'' hesabı olay oldu

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın ''asgari ücrete zam'' hesabı olay oldu
Güncelleme:

Son dönemlerde sosyal medya üzerinden yaptığı ekonomi yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Özgür Demirtaş bu sefer de "eğer yapılırsa" asgari ücrete gelecek ek zammı hesapladı.

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari ücrete şartlar içerisinde bakmak lazım. Asgari ücretin eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık’ta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık’tır” ifadelerini kullanırken, AK Partili Cahit Özkan ise, “Maliyet artışları nedeniyle gerekirse hükümetimiz Cumhurbaşkanımız yeniden asgari ücret fiyat artışını gündeme getirebilir” açıklamasında bulunmuştu.

Sosyal medyadaki ekonomi yorumlarıyla son döneme damgasını vuran ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş asgari ücrete ikinci bir zam geleceğini fakat bu fiyat artışının da vatandaşın çektiği sıkıntıları dindirmeyeceğini öne sürdü.

Özgür Demirtaş da konu hakkında beklentilerini ve düşüncelerini sosyal medya hesabından paylaştı. Demirtaş asgari ücrete 4 aya kadar 1000 TL zam yapılacağını iddia etti. Twitter hesabından takipçilerine seslenen Demirtaş yapılacak fiyat artışının hiçbir şeye çare olmayacağını da alktardı.

Demirtaş bu iddiasını şu sözlerle aktardı:

“Tahmini mi yazayım:
Hükümet asgari ücrete 3-4 aya 1000 TL daha zam yapar.
Ama insanlar bu Yaz sonu 5250 TL ile şu anki 4250 TL ile alabildiklerinden daha az meyve, sebze, et, süt vs alabilirler.
Bu yazdıklarım yine gerçek olur. Twitler atılır. Ama bir şey değişmez…”