"2. Akıl Oyunları Festivali"

"2. Akıl Oyunları Festivali"

Festival, Atakent Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen final programıyla sona erdi

İSTANBUL (AA) - Ümraniye Belediyesi'nin, çocukların zihinsel gelişimine katkıda bulunmak ve onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği "2. Akıl Oyunları Festivali" sona erdi.

Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Atakent Kültür Merkezi'ndeki programa, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Aylardır süren etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği festivale 45 farklı ortaokuldan 320 öğrenci katıldı.

Festivalde eğitimi verilen Hanoi Kulesi, Reversi, Abalone, Katamino, Hedef 4, Mangala, Tangram, T Puzzle, Sudoku, Dama ve Taş Oyunu (9 taş) gibi 11 branşta yapılan yarışmalar sonucunda dereceye giren çocuklara kupa ve madalya takdim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen burada yaptığı konuşmada, “Ümraniye Belediyesi, müfredata giren akıl oyunları dersleri için istenilen düzeyde bu eğitimleri yürütme noktasında sıkıntı yaşayan okullarımıza gerekli materyalleri sağladı. Bu desteği veren başta belediye başkanımıza tüm öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hasan Can ise böylesine yetenekli çocuklarla bir arada olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Üstün zekalı çocuklarımızın daha iyi imkanlarla yetişmesi için ‘Dahi Çocuk Projesi’yle çocuklarımızı yarınlara hazırlıyoruz. Çünkü bu ülkenin her türlü problemin üstesinden gelebilecek gençlere ihtiyacı var. Bir belediye başkanı olarak, sadece belediyecilik değil, yarınları inşa etme noktasında da manevi sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi adına ne yapabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Allah, gayretlerimizi muvaffak etsin. Bu anlamda yarışmalarımıza katılan bütün çocuklarımızı tebrik ediyorum ve hepsini birinci ilan ediyorum. Öte yandan okul yöneticilerimizi ve mesai arkadaşlarımı, çocuklarımıza böyle bir imkan tanıdıkları için tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından Ümraniye Belediye Başkanı Can ve protokol tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.