"Kuşçu Çoban"ın Cenazesinde Güvercin Uçuruldu

"Kuşçu Çoban"ın Cenazesinde Güvercin Uçuruldu

Geçirdiği trafik kazasının ardından yaşamını yitiren "Kuşçu Çoban" lakabıyla anılan Çoban'ın cenazesinde arkadaşları gökyüzüne 200 güvercin saldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te trafik kazasında hayatını kaybeden "Kuşçu Çoban" lakaplı Hacı Çoban'ın cenazesinde arkadaşları güvercin uçurdu.

İslahiye'den güvercin almak için dün akşam saatlerinde Osmaniye'ye giderken İslahiye-Nurdağı Karayolu Fevzipaşa Mahallesi mevkisinde direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yapan Hacı Çoban (33), kaldırıldığı İslahiye Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Çoban'ın cenazesi, Sıdıka Tayyar Hatun Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından arkadaşlarının omuzlarında İslahiye Mezarlığına taşındı. Bu arada Güvercin Sevenler Derneği üyesi bir grup, arkadaşları Çoban için 200 güvercini gökyüzüne saldı.

Çoban'ın cenazesi, daha sonra İslahiye Mezarlığı'na defnedildi.

Fevziçakmak Mahallesi Muhtarı ve İslahiye Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Hanifi Özdemir, derneklerinin üyesi Çoban'ın güvercin seven biri olarak "Kuşçu Çoban" lakabıyla anıldığını söyledi. Çoban'ın geçimini de güvercinlerden sağladığını aktaran Özdemir, "Biz de arkadaşımız ve üyemiz olan Çoban'ı sevdiği güvercinlerle son yolculuğuna uğurlamak istedik" dedi.