"Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" Projesi Afyon'da

"Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" Projesi Afyon'da

İSTANBUL (AA) - Koç Holding'in "Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" projesi kapsamında Afyon'da farkındalık seminerleri düzenlendi.Şirket...

İSTANBUL (AA) - Koç Holding'in "Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" projesi kapsamında Afyon'da farkındalık seminerleri düzenlendi.

Şirket açıklamasına göre, Koç Holding, Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum projesini Türkiye'nin dört bir yanına taşıyacak seminerlerine devam ediyor. Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması (TAP) Vakfı iş birliğiyle Afyon'da gerçekleştirilen farkındalık seminerlerine, Koç Topluluğu bayilerinin yanı sıra öğrenciler, öğretmenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Arçelik Bayii ve Ülkem İçin Gönüllü Elçileri Çiğdem Arabacı ve Benal Şahin'in organizasyonunda düzenlenen seminerler kapsamında 400'den fazla öğrenciye ulaşıldı.

Seminerlerde "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konusunda farkındalık yaratılması için çalışmalar yürütülüyor. Uygulamalarla da desteklenen seminerlerde toplumsal cinsiyet kavramının ne olduğuna ve hangi kalıp yargılardan beslendiğine yönelik bilgilendirme yapılıyor. Seminerlerde evdeki işlerin yeniden paylaşımından çocuk yetiştirme sorumluluğunun eşit üstlenilmesine, kadınların karar alma mekanizmalarında daha çok yer almasını sağlayacak oluşumların desteklenmesine uzanan somut öneriler paylaşılıyor.


- "Farkındalık yaratarak duyarlılığı artırmayı amaçlıyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan, bu projede Koç Topluluğu bayileri aracılığıyla geniş kesimlere ulaşmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Akan, şunları kaydetti:

"Ülkem İçin Toplum Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum projesiyle ülkemizdeki cinsiyet eşitsizliğinin etkilerine dair yaratacağımız farkındalık ve duyarlılığın, toplumsal gelişimimiz için itici bir güç olmasını arzu ediyoruz. Koç Topluluğu bayi ağımızın gücüyle gerçekleştirdiğimiz bu seminerlerle toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin nedenleri ve sonuçlarına dair toplumun tüm kesimlerinde farkındalık yaratarak, duyarlılığı artırmayı amaçlıyoruz. Bu farkındalığın da sadece kurum ve kuruluşlarda değil bireylerde de eşitlikçi ve hak temelli bir yaklaşım yaratacağına inanıyoruz.

Çalışmalarımızı Türkiye'nin dört bir yanında toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine inşa ediyoruz. Katılım ve desteğin, projenin amaçlarına ulaşması için çok önemli olduğuna inanıyor ve bu nedenle de herkesi bu sürece dahil olmaya davet ediyorum."