Rusya'dan gündeme bomba gibi düşen Afrin açıklaması

Rusya'dan gündeme bomba gibi düşen Afrin açıklaması
Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'nin terör örgütünden temizlediği Afrin'de kalıcı olacağını söylemediğini iddia ederken, bu bölgenin Suriye hükümetine teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergel Lavrov, Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'yla temizlediği Suriye'nin Afrin bölgesininin kontrolünü Suriye hükümetine devretmesini gerektiğini savundu.

Lavrov, Afrin konusunda bundan başka bir görüşü desteklemediklerini de ekledi.

Öte yandan Lavrov, geçen hafta Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin Ankara'daki üçlü Suriye zirvesinde Afrin'deki gelişmeleri konuşup konuşmadığı sorusu üzerine ise şunları söyledi:

"(Afrin), Erdoğan'ın pek çok defa bahsettiği pozisyon üzerinden konuşuldu: ABD, Kürt gruplarla flört etmeye başlayıp onlardan Irak sınırında bir tür güvenli bölge oluşturma planları yapınca, Erdoğan bu planları Türkiye'nin güvenlik çıkarlarına bir tehdit olarak gördü. Fakat Erdoğan, Türkiye'nin Afrin'i işgal etmek istediğini hiçbir zaman söylemedi."

Rusya Devlet Başkanı Putin, geçtiğimiz hafta üçlü Suriye zirvesi ve Akkuyu Nükleer Santrali projesinin temel atma töreni için Ankara'yı ziyaret etmişti. Dış basında geniş yankı bulan ziyaret, Rus basınında "Tarihte ilk defa Türkiye bizim dostumuz ve bölgede anahtar partnerimiz." şeklinde yorumlanmıştı.

Seçiniz...

Etiketler Rusya Lavrov