Sağanak yağış geliyor

Sağanak yağış geliyor

Yaza veda edeli günler oldu ancak sonbahar kendisini asıl bu hafta hissettirecek.

Hava sıcaklıklarının kuzey ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde ise yerel sağanak yağış etkili olacak. Yeni haftayla birlikte ise batı bölgelerden itibaren yurt genelinde yağışlı havanın görülmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve doğu kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu, Rize, Artvin, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevreleri ile Trabzon'un iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey kesimlerinde 2 ila 4 derece artarak, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Karadeniz ve Marmara'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

Salı gününe dikkat

Hava sıcaklıkları 1-2 derece azalırken, Ege, Marmara, Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısında gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Çarşamba günü ise yağışlar Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'in bazı bölgelerinde etkili olacak.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 25 
İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28 
İzmir: Az bulutlu ve açık 31 
Adana: Az bulutlu ve açık 34 
Bursa: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 30 
Antalya: Az bulutlu ve açık 33 
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 25 
Trabzon: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 
Erzurum: Parçalı bulutlu 16 
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 31 

Kaynak: İHA