Sedat Peker sessizliğini bozdu: Türkiye'ye geri mi dönüyor ?

Sedat Peker sessizliğini bozdu: Türkiye'ye geri mi dönüyor ?
Güncelleme:

Organize suç örgütü liderliğinden hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve halen Birleşik Arap Emirlikleri'nde tecrit altında bulunan Sedat Peker, Türkiye'ye geri döneceğine dair iddialar için bir açıklama yaptı.

Organize suç örgütü liderliğinden hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, uzun bir süredir bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) 'dijital tecrit' altında tutuluyor. Ancak hakkında ‘kırmızı bültenle’ arama kararı bulunan Peker hakkında geçen hafta dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Gazeteci Talat Atilla Sedat Peker’in 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde Türkiye’ye getirileceğini iddia etti. Atilla hatta Sedat Peker için İstanbul'da kalabileceği bir evin bile bakıldığını öne sürdü.

Ancak Talat Atilla'nın bu iddiası Sedat Peker'e yakın isimler tarafından yalanlandı.

Sözcü'den İsmail Saymaz, iddialarla ilgili Peker'in yakın çevresiyle konuştu.

Peker'in bir buçuk yıldır sürdürdüğü suskunluğunu bozarak kendisine yanıt gönderdiğini belirten Saymaz'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Peker’in yanıtına geçmeden önce şu bilgiyi vereyim. Meğer BAE’de üniversite okumaya başlamış. Ancak güvenlik gerekçesiyle üniversitenin adını belirtmediler. Peker, dönmeyeceğini belirterek, şöyle diyor: 'Anlattığım birçok konunun son operasyonlarla doğruluğu kanıtlanıyor olsa da, çok istesem de şu an için Türkiye’ye dönmek gibi bir düşüncem yok. Abu Dabi’de yaşadığım aile hayatı ruh dünyama iyi geldi. Ayrıca üniversiteyi tamamlamadan dönmeyi düşünmüyorum. Bu tip haberlerin hangi sebeple çıktığını anlayabilmiş değilim. Gerilimlerle dolu yaşadığımız üç sene çocuklarımı da ailemi de çok yordu. Yeni bir maceraya gerek görmüyorum.'"

İsmail Saymaz'ın Sözcü'deki yazısının tamamı için...