Şeht annesinden tarihi fırça: ''Neden anlaşmıyorsunuz, neden ?''

Şeht annesinden tarihi fırça: ''Neden anlaşmıyorsunuz, neden ?''

PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay'ın cenazesinde şehit annesinden siyasi liderlere tarihi fırça...

Kars Kağızman’da PKK’lılarla çıkan çatışmada  yaşamını yitiren Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Nurettin Öztürk, son yolculuğuna Kocatepe Camisinde düzenlenen törenin ardından uğurlandı. Devletin zirvesinin katıldığı törende acılı anne Elif ve baba Habip Öztürk, başbakan, muhalefet liderleri Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye gözyaşları arasında tek tek ricada bulunarak, “Bizim ocağımız söndü, başkalarının ocakları sönmesin, Bir çözüm bulun ne olur, bir araya gelin, neden hiç görüşemiyorsunuz, neden… Anlamıyorum” diye yakardı.

Cenaze töreninde yanlarına gelerek kendilerine taziye dileklerinde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Hulusi Akar ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’ye Öztürk’ün  annesi, babası ve yakınları teröre çözüm bulunmasını ve akan kanın bir an önce durdurulmasını istedi. Baba Öztürk, Başbakan Davutoğlu’na, “Bizim ocağımız söndü, başkalarının ocakları sönmesin, Bir çözüm bulun ne olur, bir araya gelin, neden hiç görüşemiyorsunuz neden anlamıyorum” dedi.
Kendisine sarılarak başsağlığı dileyen Başbakan Davutoğlu’na sarılan acılı anne Öztürk de, “Çözüm bulun ne olur, başkalarının anası yanmasın ne olur. Ne olur bir araya gelin” diye yakardı.

KILIÇDAROĞLU’NA ‘NE OLUR KARDEŞİM SEN KURTAR’

Anne Öztürk , Kılıçdaroğlu’na, “Ne olursun kardeşim sen kurtar sen. Kardeşlerim hepiniz bir olun bu ülkeyi kurtarın ne olursunuz” dedi.

Anne ve baba MHP Lideri Bahçeli’ye ise, “Neden bir araya gelemiyorsunuz, bir araya gelin kimse ağlamasın vatanı kurtarın” diye yakardı.