Şimdi hapı yuttuk! Meteoroloji uzmanı tarih vererek uyardı

Şimdi hapı yuttuk! Meteoroloji uzmanı tarih vererek uyardı
Güncelleme:

Yurt genelinde sıcak hava etkisini sürdürürken uzmanlardan yeni uyarı geldi. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların ortalamaların 4-5 derece üzerine çıkacağını söyledi.

Türkiye geçtiğimiz hafta sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. 15 Temmuz'da Türkiye'nin en sıcak yeri 45,9 derece ile Antalya'nın Kaş ilçesi Çavdır Orman Sahası ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Ekip Orman Deposu oldu. Antalya ve Muğla'yı 45,7 derece ile Şırnak'ın Cizre ilçesi takip etti. Diğer yandan Antalya'nın Manavgat ilçesinde sıcaklık 44,7, Aksu ve Konyaaltı'nda 44,3, kent merkezinde ise 44,1 derece olarak ölçüldü.

MARMARA İÇİN YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, 19 Temmuz Çarşamba günü, öğle saatlerinden itibaren bölgenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği, sıcaklıkların bölge genelinde mevsim normallerinin 3-8 derece üzerine çıkmasının beklendiği bildirildi. Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının İstanbul’da 32-35, Edirne’de 38-41, Kırklareli’de 35-39, Tekirdağ’da 33-36, Kocaeli’de 37-39, Sakarya’da 35-37, Yalova’da 31-33 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık nedeniyle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında, yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

UZMANLARDAN YENİ UYARI

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken uzmanlardan yeni uyarı geldi. CNN TÜRK Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde sıcaklıkların ortalamanın 4-5 derece üzerinde seyredeceğini söyledi.

Prof. Dr. Orhan Şen şöyle konuştu:

Batı bölgelerindeki Sıcak Hava devam ediyor. Türkiye'de yağış yok. Bugün biraz Karadeniz Bölgesi'nde yağış var. Önemli bir sıcaklık doruğu var. Önümüzdeki hafta sonuna doğru tekrar sıcaklıklar yükselecek. İstanbul'da Perşembe gününden itibaren hafta sonu dahil olmak üzere ortalamanın 4-5 derece üstüne çıkacak. Pazar, pazartesi, salı günü sıcaklıklar İstanbul'da 30-31 derece olarak devam edecek.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini