Skandal bitmiyor ! 3 çocuk sınıfta unutuldu

Skandal bitmiyor ! 3 çocuk sınıfta unutuldu
Güncelleme:

İstanbul'un köklü okullarından Pierre Loti İlköğretim Okulu'nda bir skandal daha... Serviste çocuk unutulmasının ardından şimdi de 3 öğrenci sınıfta unutuldu.

İstanbul'un köklü okullarından Pierre Loti'de serviste çocuk unutulmasının ardından bu sefer de sınıfta 3 çocuk unutuldu. Servise binmesi gereken çocuklar, sınıfta kaldılar.

Yaşanan olayı Milliyet gazetesinden Özay Şendir, köşesine taşıdı. İşte Şendir'in o yazısı:

"İstanbul'da geçtiğimiz günlerde okul servisinde unutulan Ecrin skandalının artçı sarsıntıları devam ediyor. Okul idaresi, bu vahim olayla ilgili sorumluluk almazken bir servis yetkilisinin, 'Sözleşmemizi zor iptal ettirirsiniz' dediği iddia edildi. Ecrin'in serviste unutulması olayının ertesi günü de bu kez servise binmesi gereken 3 öğrencinin sınıfta unutulduğu ortaya çıktı.

Yine ''okul servisi'' rezaleti !Yine ''okul servisi'' rezaleti !

Küçük Ecrin'in ailesi kızlarının serviste unutulması olayını konuşmak üzere okul yönetimine başvuruda bulunur. Ecrin'in annesi kızının öğretmeni David Bey'le olaya dair konuşurken, sekretarya kısmında bekleyen baba bir başka skandala şahit olur. Öğretmenlerden biri yanında 5 yaşlarında 3 çocukla içeri girer ve servisle eve gitmeleri gereken o çocukların sınıflarda unutulduğunu söyler. Bunun üzerine o sırada sekretaryada bulunan Zöhre Hanım duruma müdahale eder ve servislerin çıkışı durdurulur. Ecrin'in ailesi Okul Aile Birliği'nde yer alan Luis Gomez ile görüşmeye giderken, çocukları unutan servis hosteslerinin koşa koşa okula girdiklerini görür. Bu arada duran ve serviste bekleyen çocuklara "Kapıda kaza var, o yüzden gidemiyoruz" yalanının söylendiğini duyarlar.

SERVİSÇİDEN ŞOK SÖZLER

Ecrin'in ailesinin okul aile birliğinde yer alan Luis Gomez ile yaptıkları görüşmedeyse ortaya bambaşka bir tablo çıkar. Ecrin'in ailesine burada yüz civarında insan çalışıyor, yazık olur şirkete ve bu insanlara diyen şirket yetkilisi Ufuk Bey'in durumu sorgulayan Luis Gomez'e "Biraz zor iptal ettirirsiniz bizim işimizi" dediğini öğrenirler.  Ecrin'in ailesi konuyu görüşmek üzere Tarabya'daki yerleşkeye geçer ve okulların genel müdürü Cornille Hanım, Beyoğlu okul müdürü Lucas Hanım ve tercüman Rengin Hanım'la birlikte bir görüşme gerçekleştirilir.

Görüşmeden çıkan sonuç son derece ilginç zira Ecrin'in serviste unutulması vakası okul içinde yer almadığından kendilerinin sorumlu olmadığını söylerler. Daha ilginç olanı, okul yönetiminin servis şirketiyle ilgili bir tasarruf da bulunma yetkisinin olmadığı bilgisi. Pierre Loti Okulu'nda servis şirketini belirleme yetkisi Okul Aile Birliği Başkanı Özgür Aşık'ta bulunuyormuş, okul yönetiminin verdiği bilgi bu en azından. Bu arada görüşmede 3 çocuğun sınıfta unutulmasıyla ilgili skandalın konuşulmadığı öğrenildi.

Milliyet